註冊 登入

氣頂!給老公的一封信(長文) 香討焦點

本主題由 wallacepigpig 於 2019-1-21 10:17 PM 設置高亮
引用:
原帖由 沉默的期待 於 2019-1-20 04:36 PM 發表

折磨自己的永遠是自己,生活怎麽過自己決定。
我會盡快解決

熱賣及精選
引用:
原帖由 pinot 於 2019-1-20 03:24 PM 發表

我感謝你每月準時比阿女嘅生活費。但係你不滿我之前,請想想自己有幾咁無問題,對這段婚姻有幾坦誠,回想一下你曾經講個幾多個你所謂嘅善意的謊言,亦想想自己為個屋企為個女付出咗幾多。

由有咗阿女開始,我自己比錢請家務助理、陪月和工人,你從此無做過任何一樣家務,洗廁所洗冷氣抹窗拖地開枱食飯更加不用想,一屋一枱一杯你用過的東西不會收拾和不會清潔,我也要工作,並不是全職家庭主婦,我媽也不是工人,無能力幫你跟手 ...
明白你的難處,加油

不是為別人,是為了自己及女兒加油

引用:
原帖由 estateman 於 2019-1-20 04:37 PM 發表

如果梨説話屬實
梨老公屋企人刀吾系正常
早離早笑
我敢發誓全是事實,佢阿媽和妹簡直不知所謂。
我媽入院做手術,佢妹話我唔安排佢媽去醫院探病,話我咁樣係無禮貌。
我咁大個人未聽過探病係要人安排,唔係出心㗎咩,你要探咪隨時聯絡你個仔去囉!

仆街嫁著冚家產

引用:
原帖由 singtao 於 2019-1-20 04:40 PM 發表

不是為別人,是為了自己及女兒加油
明白,一定為個女努力

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singtao 於 2019-1-20 04:40 PM 發表

明白你的難處,加油
謝謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 見習初級新手 於 2019-1-20 04:43 PM 發表

仆街嫁著冚家產
我真係堅仆街

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pinot 於 2019-1-20 04:36 PM 發表

我都係咁諗!
呢個唔知可以要求拎幾多呢?!
贍養費就真係唔好抱太大幻想,人在人情在都係俾8K你(包Q晒),俾你趕出門口後,乜都係食自己,溝女去玩唔駛用錢?佢肯俾返8K你,你就真係訓著到識笑醒。
揀離婚前,最好有心理準備,靠自己先比較安全。

引用:
原帖由 客戶名稱 於 2019-1-20 04:47 PM 發表

贍養費就真係唔好抱太大幻想,人在人情在都係俾8K你(包Q晒),俾你趕出門口後,乜都係食自己,溝女去玩唔駛用錢?佢肯俾返8K你,你就真係訓著到識笑醒。
揀離婚前,最好有心理準備,靠自己先比較安全。 ...
幸好我自己搞得掂

貧賤夫妻百事哀

引用:
原帖由 pinot 於 2019-1-20 03:24 PM 發表

我感謝你每月準時比阿女嘅生活費。但係你不滿我之前,請想想自己有幾咁無問題,對這段婚姻有幾坦誠,回想一下你曾經講個幾多個你所謂嘅善意的謊言,亦想想自己為個屋企為個女付出咗幾多。

由有咗阿女開始,我自己比錢請家務助理、陪月和工人,你從此無做過任何一樣家務,洗廁所洗冷氣抹窗拖地開枱食飯更加不用想,一屋一枱一杯你用過的東西不會收拾和不會清潔,我也要工作,並不是全職家庭主婦,我媽也不是工人,無能力幫你跟手 ...
㸃解唔同佢直接講呢

男人最忌無銀用

回覆 引用 TOP

睇你咁講你老公都幾自私喎,爭唔落,我亦相信你老公唔會真心改善,現階段可能離婚係對你最好嘅決定。收拾心情,重新出發吧!

引用:

早啲放手就解脫了,對著佢哋你遲早爆煲。自己帶著個女生活可能壓力大啲,但係我諗你應該會開心啲

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。