註冊 登入

原來最大動力係別人說話,令我一口氣七日瘦左六磅(update: 九日瘦左七磅多d)

原來最大動力係別人說話,令我一口氣七日瘦左六磅(update: 九日瘦左七磅多d) E-mail 此主題給朋友

一直都有做運動減肥
只無乜戒口,體重變化好慢
諗住輕輕鬆鬆咁做運動

去完個旅行一排,肥左d又懶左
前幾日去跑返步,俾人話我”你個patpat好大”
佢用盡表情好誇張咁話我

結果我一氣勁跑左五日,係博命咁跑
輕左五磅,3同fu都鬆身左

跑步動力仲keep住....繼續勁跑

距離我目標差7磅左右
希望一個月內KO佢!

熱賣及精選
引用:
原帖由 jennifer.T 於 2019-1-19 10:44 PM 發表

一直都有做運動減肥
只無乜戒口,體重變化好慢

去完個旅行一排,肥又d又懶左
前幾日去跑步,俾人話我”你個patpat好大”
佢用盡表情好誇張咁話我

結果我一氣勁跑左五日,係博命咁跑
輕左五磅,3同fu都鬆身左

跑步動力仲keep住....繼續勁跑

距離我目標差7磅左右
希望一個月內KO佢! ...
為自己而不是為別人而活

回覆 引用 TOP

成功離不開小人嘅刺激

引用:
原帖由 陳九 於 2019-1-20 10:05 AM 發表

成功離不開小人嘅刺激
簡直係刺到我入心入肺

我做office, 一日坐八至十個鐘
Patpat大我都知
但係咁誇張咁俾人話我係第一次
佢仲話我上身睇落都幾好睇,一望下身呢⋯⋯

勁!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jennifer.T 於 2019-1-20 10:12 AM 發表

簡直係刺到我入心入肺

我做office, 一日坐八至十個鐘
Patpat大我都知
但係咁誇張咁俾人話我係第一次
佢仲話我上身睇落都幾好睇,一望下身呢⋯⋯
我都係比人講到怕,所以去做健身

回覆 引用 TOP

今日係第七日
跑左六日,今朝磅,輕左六磅
輕得咁快,我都唔知減左d咩
不過褲鬆左,肚扁左

仲有好多氣力繼續跑

諗諗下,我其實減多三四磅都夠
六七磅太多了

女仔不能太瘦

回覆 引用 TOP

你就好啦.....我家人都唔次激下我,,等我瘦

回覆 引用 TOP

九日,輕左七磅少少

好似快過頭,從未試過咁快
不過開始團年飯局
跑步機會會減少
希望唔好反彈啦

回覆 引用 TOP

詳細講下先

我158cm 高,上星期俾人話大patpat時候係52 kg
之後連跑左五日,輕左五磅
因為要晚跑,所以無食晚餐,只飲杯豆漿

我跑步方法係間歇跑
快跑兩分鐘慢跑一分鐘咁
都幾辛苦又喘氣,心跳上到90%
可以話好難回氣
盡量跑夠四十分鐘之上,滴晒汗咁

呢個方法好似話可以延長消脂時間
比慢跑消多d脂肪

同埋可能跑步時間短d, 連跑幾日都唔太攰

宜家Day 9,48.7 kg, 輕左3.3kg/7磅多d
無跑到,因為今日媽咪生日
食左餐豐富晚餐仲有雪糕火煱
無停咁食,不過都係咁揀菜黎食
同好忍口咁食三小球雪糕

仲有每日訓前會做少少運動針對大腿同patpat

我目標係47kg左右
不過預左反彈,所以會試下減到46kg先停

開始愈來愈難控制,因為飯局開始多
希望新年前落到48kg
過左新年唔好反彈到49kg, 已經好好啦

回覆 引用 TOP

減唔難,要keep住先難
加油

引用:
原帖由 tigger小妹 於 2019-1-29 02:31 AM 發表

減唔難,要keep住先難
加油
係呀,真係做少兩日運動都驚肥返咁

呢排keep住48.3-48.5kg 左右
飯局都開始左幾餐
好鬼難忍口....

過年應該都落唔到48kg

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jennifer.T 於 2019-1-29 09:58 PM 發表

係呀,真係做少兩日運動都驚肥返咁
唉!重左1kg都驚驚地,即刻去贖罪

引用:
原帖由 tigger小妹 於 2019-1-29 10:38 PM 發表

唉!重左1kg都驚驚地,即刻去贖罪
成日覺得咁樣好病態
但唔係咁又真係會好易肥返

19 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。