註冊 登入

已婚的你們 , 有冇後悔到結婚 ?

已婚的你們 , 有冇後悔到結婚 ? E-mail 此主題給朋友

已婚的你們 , 有冇後悔到同現在的老公/老婆結婚 ? 如果而家有得比你選擇多一次 , 仲會唔會想結婚 ??

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 251

1. 會想結婚 我好愛現在的另一半

68 (27.09%)

2. 會想結婚 但唔會想同現在的另一半結

84 (33.47%)

3. 唔會再想結婚

99 (39.44%)

十分後悔

我後悔同佢父母一齊住 無晒二人世界 單單打打搞到自已精神分裂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 後悔但已冇選擇 於 2019-1-18 04:16 PM 發表

點解? 因咩事令你覺得後悔?
不歡而散

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 startal1220 於 2019-1-19 11:39 PM 發表

其實都吾知係未叫後悔 婚後先發現佢曾有借貸紀錄 佢話還清左 但我個心都有啲吾舒服 最後仲見到銀行信講要查咩借貸報告 我問佢兩句 係未真係借過一次 佢仲發惡講吾信就算....  婚前吾知婚後知 好似俾人呃左甘 ...
連兩公婆都唔可以坦誠相對實在冇咩好講...你應該認真咁考慮一下仲繼唔繼續呢段關係

極度後悔

引用:
原帖由 異域默默的羊羊 於 2019-1-18 04:21 PM 發表

都結咗差唔多4年,唔會生小朋友,結婚前已有共識
個個結婚前都有共識,過多十年廿年乜故唔記得

引用:
原帖由 cytam822 於 2019-1-20 10:31 AM 發表

極度後悔
同感

回覆 引用 TOP

The only thing we have to fear is fear itself.
安德列‧科斯托蘭尼:投機是種藝術,而不是科學
吳瑞麟:100%心理,跟選股無關。
引用:
原帖由 全職廢青 於 2019-1-20 02:00 AM 發表

連兩公婆都唔可以坦誠相對實在冇咩好講...你應該認真咁考慮一下仲繼唔繼續呢段關係
有幾多對夫妻真係坦誠相對 好多時事後先發現揀錯人

引用:
原帖由 後悔但已冇選擇 於 2019-1-20 02:11 PM 發表

有幾多對夫妻真係坦誠相對 好多時事後先發現揀錯人
咁當然每個人都有自己私隱,但連借錢呢啲嘢都向另一半隱瞞就好有問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 全職廢青 於 2019-1-17 09:32 PM 發表

已婚的你們 , 有冇後悔到同現在的老公/老婆結婚 ? 如果而家有得比你選擇多一次 , 仲會唔會想結婚 ??
结婚一定想 但绝對唔係現在的老公,但願來生唔好再遇見

引用:
原帖由 後悔但已冇選擇 於 2019-1-20 02:18 PM 發表

结婚一定想 但绝對唔係現在的老公,但願來生唔好再遇見
咁你當初點解會揀而家的老公?其實如果你仲年輕又冇小朋友不如考慮下結束呢段關係...好過自己同你老公辛苦...

無後悔 正確選擇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 後悔但已冇選擇 於 2019-1-20 12:23 PM 發表

個個結婚前都有共識,過多十年廿年乜故唔記得
未發生嘅,我唔會諗,只要盡力維繫,最後係點都唔會怨,凡事隨緣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 全職廢青 於 2019-1-20 02:24 PM 發表

咁你當初點解會揀而家的老公?其實如果你仲年輕又冇小朋友不如考慮下結束呢段關係...好過自己同你老公辛苦...
好多時,唔係話想咁做就咁做就可以
人生往往是場惡夢

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。