註冊 登入

拍拖很久男不結婚

本主題由 YanNessIsMe 於 2019-3-19 09:56 PM 關閉

拍拖很久男不結婚 E-mail 此主題給朋友

拍拖8年男不結婚,我現年31,他39
其實心裡很失落。
後生的時候沒有想太多,現在到了這歲數開始覺得是問題

請給我意見!

熱賣及精選
佢無心同你結婚

回覆 引用 TOP

佢係到騎牛揾馬,揾到就會同你分手,早就早着唔好嘥時間啦

如果無諗住生 BB,其實唔洗結婚,除非佢係有錢佬,日後離婚可以分佢身家,否則結唔結都無所謂。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 柚木柚月 於 2019-1-13 02:56 PM 發表

佢係到騎牛揾馬,揾到就會同你分手,早就早着唔好嘥時間啦
邊有咁易早走早著,31唔係21
31都無咩可以揀,出到去就一定搵到人要同佢結婚?
搵到先分囉,係咁架啦

揾時間同佢傾一次,傾唔到就分

回覆 引用 TOP

等你努力搵錢,貼床咪可以嫁囉。佢問:你存左老公本未?

回覆 引用 TOP

什麼都不是,他是習慣了這樣,他心想:結婚是沒有意義的、

引用:
原帖由 KMS1000 於 2019-1-13 02:18 PM 發表

其實心裡很失落。

我們相處非常合拍,但這個結婚問題他採取迴避。
其實我不知道該如何做

請給我意見! ...
正常好仔神早會同你結婚,你係雞肋,棄之可惜,食之無味,有得屌好,好過無得屌。
騎牛搵馬,俾佢遇中一個年青美麗的一定飛走你

樓主都要騎牛搵馬,否則遲早一無所有

回覆 引用 TOP

可能等緊闊太

回覆 引用 TOP

您們係咪同居緊?係就應該冇動力去叫個男人同你結婚了。冇諗要生仔,又需要又有得發洩,點解重要結? 好D就繼續現狀,衰D嘅有新女認識到就換馬飛你。 不如俾D壓力佢要結婚,唔係就趁年輕同佢BYe-Bye揾過個好D。

單憑 樓主的留言,難以斷定 樓主男友拒談結婚的原因。男女猶豫結婚的原因,以我聽聞比較多的原因,例如︰經濟原因,尤其是牽涉到數十年供樓的問題,或者其中一方父母婚姻不和,以致子女對婚姻留下陰影、積下了心結。 樓主有無向男友了解過原因?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KMS1000 於 2019-1-13 02:18 PM 發表

其實心裡很失落。

我們相處非常合拍,但這個結婚問題他採取迴避。
其實我不知道該如何做

請給我意見! ...
你有無問佢原因?

引用:
原帖由 儍廢物 於 2019-1-13 03:55 PM 發表

什麼都不是,他是習慣了這樣,他心想:結婚是沒有意義的、
對!就是這樣

回覆 引用 TOP

70 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。