註冊 登入

[脫毛] M記激光脫毛交流

M記激光脫毛交流 E-mail 此主題給朋友

我今日join左m記脫毛 bikini 位
有無sis都係join m記一齊交流下
好緊張 約左下星期第一次
我爬左勁多文 最後都係決定m記
因為d記新member已經無永久
加上身邊朋友係m記做完都幾好
但佢個光師無做啦
想睇下有無sis做開個既光師好?

大家都知啦咁私密既位 都唔想成日轉光師

想join同join左既sis一齊交流下
有sis想試可以一齊傾下喔
我有free part
可以大家係心思思唔知點決定既時間上去trytry
因為我都係d sis free俾我試完先決定覺得好
有時真係爬完文都唔及上去睇下試下

熱賣及精選
引用:
原帖由 iknip109 於 2019-1-12 01:25 AM 發表

我今日join左m記脫毛 bikini 位
有無sis都係join m記一齊交流下
好緊張 約左下星期第一次
我爬左勁多文 最後都係決定m記
因為d記新member已經無永久
加上身邊朋友係m記做完都幾好
但佢個光師無做啦
想睇下有無sis做開個既光師好?

大家都知啦咁私密既位 都唔想成日轉光師

想join同join左既sis一齊交流下
有sis想試可以一齊傾下喔
我有free part ...
我2年半前join左 m 記 因為佢係永久保養 我做左underarm bikini。
佢做之前會幫你用剃刀做清理 之後開始打 bikini感覺會大 最好脫毛前幾日做好保濕 如果部位太乾 打時會有好痛 亦可能會打完有紅腫同痕 但佢地都會教你點護理 打完幾日至1星期會見到毛髮自然脫落 就算之後新生出黎的 都會幼細好多 underarm 打左4至5次已無咩毛
但bikini 我打左2年先有好大明顯有效果 現在2parts都已進入保養期 10幾星期打一次就可以呢 有永久保養堅重要 

引用:
原帖由 Kyx2014 於 2019-1-12 05:24 PM 發表

我2年半前join左 m 記 因為佢係永久保養 我做左underarm bikini。
佢做之前會幫你用剃刀做清理 之後開始打 bikini感覺會大 最好脫毛前幾日做好保濕 如果部位太乾 打時會有好痛 亦可能會打完有紅腫同痕 但佢地都會教你點護理 打完幾日至1星期會見到毛髮自然脫落 就算之後新生出黎的 都會幼細好多 underarm 打左4至5次已無咩毛
但bikini 我打左2年先有 ...
Omg 好緊張丫 呢啲私密位
Sis 你邊到打丫?
你最後係咪脫清丫?有無留型?

我都驚要打好內先會清 因為啲人都話好頑固

永久真係好重要
我原本諗住underarm無咩所謂啦
Join jor啲大既美容院
唉 打左成年都仲係有毛毛
雖然有少左好多 但已經係保養期
3個月先可以上去打一次
勁無用羅 因為好似都無咩幫助咁

引用:
原帖由 iknip109 於 2019-1-12 06:21 PM 發表

Omg 好緊張丫 呢啲私密位
Sis 你邊到打丫?
你最後係咪脫清丫?有無留型?

我都驚要打好內先會清 因為啲人都話好頑固

永久真係好重要
我原本諗住underarm無咩所謂啦
Join jor啲大既美容院
唉 打左成年都仲係有毛毛
雖然有少左好多 但已經係保養期
3個月先可以上去打一次
勁無用羅 因為好似都無咩幫助咁 ...
我起 Medxxxse 銅記做開 但之後成日都book 唔啱時間 所以去左The One 做 
而治療師我都冇特定 佢地安排邊個 個時間ok 就可以 感覺佢地治療師都有訓練 唔會差好遠
我做曬full bikini 佢會問你要唔要清曬 因為有人會要求留部分 so far 我都算清曬 係間唔中會有1 , 2條囉 你都唔洗咁緊張 開始時佢會打幾下 比你感受下個感覺 如果你頂唔順 可以叫佢停一停 但我次次都忍埋佢 一take過😊 長痛不如短痛 深深呼吸咪打完囉 其實過程好快架 

回覆 引用 TOP

我見啲人都話係非一般咁痛🙈
Omg 你係咪都係自己剃哂先 到時佢上去會再剃?
Bikini位可以茶咩保濕丫?

OHhh 我仲諗住長跟一個光師會好啲添
咁私密既地方成日換好似唔知點咁🙈🙈

要早1-2日查多啲保濕,否則好易打完會乾會痕,我同朋友都試過太乾會腫起一舊舊蚊爛咁好痕,要2日先退。痛就biniki 最痛,不過佢地打完一下會按一按打完個位等你無咁痛再打,唔算太難捱。我都打左3年,但都仲有啲啲啲幼毛要慢慢再脫,我依家隔16-20星期先脫一次

引用:
原帖由 claireclaire135 於 2019-1-13 12:39 AM 發表

要早1-2日查多啲保濕,否則好易打完會乾會痕,我同朋友都試過太乾會腫起一舊舊蚊爛咁好痕,要2日先退。痛就biniki 最痛,不過佢地打完一下會按一按打完個位等你無咁痛再打,唔算太難捱。我都打左3年,但都仲有啲啲啲幼毛要慢慢再脫,我依家隔16-20星期先脫一次 ...
Omg 3年

Sis有無保濕好物介紹等我做好準備

引用:
原帖由 iknip109 於 2019-1-12 11:40 PM 發表

我見啲人都話係非一般咁痛🙈
Omg 你係咪都係自己剃哂先 到時佢上去會再剃?
Bikini位可以茶咩保濕丫?

OHhh 我仲諗住長跟一個光師會好啲添
咁私密既地方成日換好似唔知點咁🙈🙈 ...
你開頭幾次去 因為毛髮都未有明顯減少 佢會建議你打激光前一星期自行剃 因為如果佢做療程時才剃 會令皮膚更乾 但以我為例 就算自己早一星期剃 到做療程當日佢都會幫我再剃d 不過進入保養期 佢地就會叫你唔好自己剃 等佢地可以睇下毛髮生長的速度 有sis話脫3年 其實都有可能 我做左2年半 現在就隔12星期打一次 而佢做左3年 再更加隔多幾個星期再打 此終bikini位係最難清 不過脫左真係方便左好多 我平時都有查body lotion 但呢個部位比較敏感 我會選擇低敏的lotion 冇香料 重保濕就可以 其他的美白唔好諗住啦 另外你想用同一治療師 如果可以當然好 但佢地時間未必就倒你囉 所以唔想斷期去做 都要作出取捨 

引用:
原帖由 Kyx2014 於 2019-1-13 06:06 AM 發表

你開頭幾次去 因為毛髮都未有明顯減少 佢會建議你打激光前一星期自行剃 因為如果佢做療程時才剃 會令皮膚更乾 但以我為例 就算自己早一星期剃 到做療程當日佢都會幫我再剃d 不過進入保養期 佢地就會叫你唔好自己剃 等佢地可以睇下毛髮生長的速度 有sis話脫3年 其實都有可能 我做左2年半 現在就隔12星期打一次 而佢做左3年 再更加隔多幾個星期再打 此終bikini位係最難清 不過脫左真係方便 ...
早一個星期咁多😲 咁我咪應該要剃羅
佢又無提我要早成個星期
omg 咁我今晚要行動

我平時都有茶body lotion 但唔知係咪低敏羅
Sis茶開邊隻?share下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iknip109 於 2019-1-13 01:08 AM 發表

Omg 3年

Sis有無保濕好物介紹等我做好準備
無呀,我都係查下平時查手腳啲補濕cream ,不過我揀啲無咩香料果啲

引用:
原帖由 claireclaire135 於 2019-1-13 05:22 PM 發表

無呀,我都係查下平時查手腳啲補濕cream ,不過我揀啲無咩香料果啲
想問問🙈
係咪都要剃清潔俾佢做丫
洗唔洗唔好咁貼

因為之前我自己有剃少少
唔知係咪太貼 好痕🙈🙈🙈🙈🙈

引用:
原帖由 iknip109 於 2019-1-13 05:25 PM 發表

想問問🙈
係咪都要剃清潔俾佢做丫
洗唔洗唔好咁貼

因為之前我自己有剃少少
唔知係咪太貼 好痕🙈🙈🙈🙈🙈
最初每次都要自己剃完比佢脫,但到依家就唔洗,因為自己剃左會搵唔番啲幼毛,依家佢會局部脫幫手剃埋

引用:
原帖由 claireclaire135 於 2019-1-13 09:55 PM 發表

最初每次都要自己剃完比佢脫,但到依家就唔洗,因為自己剃左會搵唔番啲幼毛,依家佢會局部脫幫手剃埋
Sis用普通剃刀剃麻?

引用:
原帖由 iknip109 於 2019-1-13 09:57 PM 發表

Sis用普通剃刀剃麻?
係呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iknip109 於 2019-1-13 09:57 PM 發表

Sis用普通剃刀剃麻?
你查啲cream 或沖涼查沐浴露剃唔會咁乾咁辛苦

16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。