• 瀏覽: 131,911
  • 回覆: 6,148
  • 追帖: 11
引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-3-21 09:41 AM 發表

又要勤力又要食得清先可以有成績。

你最近操成點呀?
冬天凍,隊多左肉同carb bulking  圓左但唔係扁肥,係時候cut ~~

10月最輕係54- 55kg   而家58kg

買左條跳繩返屋企~

諗住主力玩sumo squat等等pat pat 野  / 背/ plank做膽,有餘力再做唔同位weight,  除左腳

抽時間skip / row  燒咁d Fat~

熱賣及精選
引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-3-21 12:10 PM 發表

減得開心愉快最緊要。
當開始享受過程,就唔會覺得"逼"自己運動同控制飲食 咁先可以持之以恆
我有追你舊帖,d野食係好好嘅idea  撐住 ~

引用:
原帖由 100000volt 於 2019-3-21 03:18 PM 發表

冬天凍,隊多左肉同carb bulking  圓左但唔係扁肥,係時候cut ~~

買左條跳繩返屋企~

諗住主力玩sumo squat等等pat pat 野  / 背/ plank做膽,有餘力再做唔同位weight,  除左腳

抽時間skip / row  燒咁d Fat~ ...
想問下如果我下半身肥, weight training係唔係應該focus 多d o係 胸腹同背? 🙇🙇

引用:
原帖由 100000volt 於 2019-3-21 03:18 PM 發表

買左條跳繩返屋企~

抽時間skip / row  燒咁d Fat~ ...
重咗係咪肌肉先 fat rate keep到,肌肉增咗應有睇頭。

跳繩又係好嘢嚟

引用:
原帖由 100000volt 於 2019-3-21 03:19 PM 發表

我有追你舊帖,d野食係好好嘅idea  撐住 ~

係呀。T生知我要點食,宜家返完church或尖完,就有份類似嘅嘢喺枱面

咁又撐過一個冬天無失守

引用:
原帖由 small2 於 2019-3-21 09:56 PM 發表

想問下如果我下半身肥, weight training係唔係應該focus 多d o係 胸腹同背? 🙇🙇
視乎你平日操開乜。如果機械多,坐喺度操upper body, 腳點都要操下
如果玩我同volt嗰啲,本身有squats,  lunges 或彈跳類動作,已不知不覺用到好多腿肌

my 2 cents

引用:
原帖由 small2 於 2019-3-21 09:56 PM 發表

我係咁策略囉,下身只玩集中籮柚,大脾內側野

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-3-21 10:23 PM 發表

重咗係咪肌肉先 fat rate keep到,肌肉增咗應有睇頭。

跳繩又係好嘢嚟
阿sir 們未叫我上榜秤 秤完告訴你~  狂食之時 有盡量多食蛋白質

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-3-21 10:26 PM 發表

係呀。T生知我要點食,宜家返完church或尖完,就有份類似嘅嘢喺枱面

咁又撐過一個冬天無失守
spinach上 係咩好東西呀

引用:
原帖由 100000volt 於 2019-3-21 11:40 PM 發表

阿sir 們未叫我上榜秤 秤完告訴你~  狂食之時 有盡量多食蛋白質
我磅數無跌體脂跌
但肚開始巢

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-3-21 11:41 PM 發表

我磅數無跌體脂跌
但肚開始巢
係咪玩得太爆烈 瘦得太快就會巢架?

引用:
原帖由 100000volt 於 2019-3-21 11:40 PM 發表

spinach上 係咩好東西呀
雞胸肉啊

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-3-21 11:46 PM 發表

雞胸肉啊
good job,  有靚野醃喎,咩靚料

我好懶 有時真係史雲生雞湯浸雞 唔要d湯

引用:
原帖由 100000volt 於 2019-3-21 11:42 PM 發表

係咪玩得太爆烈 瘦得太快就會巢架?
肥得太耐嘞,年紀又唔輕。預咗巢。。。但真係出現時,又
已經努力搽油

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 100000volt 於 2019-3-21 11:48 PM 發表

good job,  有靚野醃喎,咩靚料

我好懶 有時真係史雲生雞湯浸雞 唔要d湯
都係鹽同胡椒。有時口淡就落雞粉

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]