• 瀏覽: 130,984
  • 回覆: 59
  • 追帖: 12
引用:
原帖由 100000volt 於 2019-2-13 03:17 PM 發表

唔知點轉啱圖嘅方向添,早兩日去"高g" fitness 嘅餐廳食 hkd 98
我都覺得呢間D 食物幾好, 我都中意!
不過冬天我就好想食熱野, 唔想食沙律
我都係中意食熟菜多D

熱賣及精選
引用:
原帖由 100000volt 於 2019-2-13 03:24 PM 發表

我高g嗰個已經係叫"warm" 不過真係唔熱,我食完個人係凍

清純fitness d  洋人包/卷 就更加趕客
清純D 沙律我都中意食, 但真係只限夏天
我冬天食完會「覺得」唔夠飽 再加碗湯又太唔化算

引用:
原帖由 100000volt 於 2019-2-13 03:23 PM 發表

其實呢個玩法 可以俾女仔接觸唔同野  有興趣再自己慢慢去重點玩~
係呀, 我都希望可能學到個日上堂一個練開既同學仔咁
好FIT, 好大力~~

引用:
原帖由 100000volt 於 2019-2-13 03:32 PM 發表

清純 有件細sandwiches我叫佢焗到超熱,再配碗雜菜豆湯(唔算好熱) ,langham有囉,hkd 4x lunch set.   如果冇set就貴
我平時去個間唔覺有SET, 所以單點碗湯會貴
不過我驚細sandwiches 唔夠我食

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-2-22 01:44 PM 發表

呢兩日睇bodybuilding Hannah Eden啲片,堅正

健版有人問HIIT, 話睇呢個:https://youtu.be/cZnsLVArIt8

條友個form做squat肉酸到

fitness blender都算大台,但差咁遠 ...
佢做到後段開始無氣

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-2-22 01:53 PM 發表

無氣可以慢,但form不能亂
佢squat嗰下上身軟哂,膝頭向內夾一夾先上,好傷㗎
係喎, 點解會膝頭向內夾一夾架, 壞習慣

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-3-21 10:26 PM 發表

係呀。T生知我要點食,宜家返完church或尖完,就有份類似嘅嘢喺枱面

咁又撐過一個冬天無失守
Yeeki 真係好乖呀.
我過左冬天同新年, 雖然有做運動, 但同時又食食食
重左2kg... 而家真係要好好管下自己啦

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-3-23 02:40 PM 發表

唔怕傷眼睇呢個

個肚幾好脂
ok 呀👍🏻肚自以為d 皮會再嚴重d, 話晒你減左咁多 我有朋友由大肥到小肥,佢肚d 皮係好嚴重3摺咁

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-4-9 11:56 AM 發表

Never skip Mondays
又到喪操星期一
朝早帶肥B游水
傍晚tripceps, chest and glutes Monday.
(堅攰。但明白點解啲男星喺show upper body要做push up pump 肌睇返before and after相,係睇得出嘅分別)
操一個鐘拳,晚飯後,行一個鐘 walk it out

爽爽 ...
我今日心情都普普,lunch 仲走去買左包零食,成390 kcal 好在放工堅持去左做運動,上左piloxing class, 好chur 好cardio, 減返290 kcal 做完運動好滿足,又有心機再努力啦

引用:
原帖由 icetealady 於 2019-5-24 09:56 AM 發表

減唔到一定有原因,成唔成功在於有幾堅持同接唔接受意見

好多post成日話減唔到/想減,但又唔願意接受人意見/唔肯付出,注定失敗,自己未算成功,但起碼有改善

復肥後我試過再用節食方法已經唔work,反而令我的起心肝遁正途方法去減,唔想再浪費時間去試其他野,減肥真係冇捷徑

唔係天生麗質食極唔肥,唯有後天努力 ...
@yeeki_ab

teatea yeeki 我要返黎加入返大隊呀
之前我放左個悠長假期, 玩到心散晒, 返到黎香港再懶多左幾個星期...
昨日先的返起心肝去做運動, 即刻面對現實, 真係肥左好多呀 呃唔到人
真係要乖乖地跟返大隊先得!!

teatea 你而家減肥進度係點呀?

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-5-24 10:24 AM 發表

歡迎歸隊。

要pick up返個momentum, 食返clean啲。唔好俾啲vacation weight生根啊
食返clean 真係有D 難度要比心機... 食開垃圾食物真係有心癮
不過我會努力!!

引用:
原帖由 icetealady 於 2019-5-24 02:58 PM 發表

歡迎歸隊

偶爾放縱唔緊要,唔好一直係甘就ok

我停左係122磅左右,體脂29-30%,重訓帶氧各半,不過早排玩左2 weeks clean diet,條腰明顯瘦左,肚腩仍在 ...
我的起決心訂左個新磅啦
我半年前換左個磅, 但佢唔係好準, 體脂體重長期偏低 唔準之餘又自欺欺人, 搞到我無咩心機
我都會落力D開始clean diet! 初步要做返運動, 同埋戒零食呀

引用:
原帖由 豬仔乜 於 2019-5-24 07:28 PM 發表

返來就好囉

我都換走左個自欺欺人磅 脂肪比率標升
@100000volt @icetealady

我之前個磅係外國訂返黎,講到d review 好勁咁,但佢除左體重偏低,體脂仲長期話我係26% (無論重左輕左都係喎),但我明明做過inbody 無可能咁低,而且我自己睇到肚腩d 肉肉架嘛 所以慢慢就唔係好想磅,之後又放假旅行食食食。。。。 (真係慘不忍睹)

因為我想自動係電話keep record, 我今次買小米,睇下work 唔work..

引用:
原帖由 100000volt 於 2019-5-24 08:26 PM 發表

連basic 榜數都唔啱 咁奸嘅!!
奸到爆,最衰係我之前口痕想換磅,大少專登訂比我,當我話唔準時大少又覺得我嫌3嫌4, 佢覺得差少少無咩分別喎 所以我拖下拖下而家先的起心肝。。 我唔磅,就會自欺欺人架啦

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-7-9 02:23 PM 發表

Week 8 Day 1

今日行咗兩次入老麥,都無失守行番出嚟,叻叻

早:
Protein: greek yogurt, protein powder
Carb: mango

午:
Protein: shrimps, portabello mushroom
Carb: green grapefruit
Green: spring mix

晚:
Protein: 外賣燒 ...
嘩嘩 無上黎一排je, 呢個咁fit 邊個黎架
認真一問, yeeki 你而家pat pat 幾多吋?
我覺得pat 位大腿係收晒! 好得呀!!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]