• 瀏覽: 137,453
  • 回覆: 6,150
  • 追帖: 11
引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-5-24 09:13 AM 發表

teatea你真係好叻好堅持
見到你身型變靚,大家都好鼓舞。你證實咗大家無老點,食得夠先減到。
減唔到一定有原因,成唔成功在於有幾堅持同接唔接受意見

好多post成日話減唔到/想減,但又唔願意接受人意見/唔肯付出,註定失敗,自己未算成功,但起碼有改善

復肥後我試過再用節食方法已經唔work,反而令我的起心肝遁正途方法去減,唔想再浪費時間去試其他野,減肥真係冇捷徑

唔係天生麗質食極唔肥,唯有後天努力

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-5-24 09:14 AM 發表

雙管齊下嗎?
之前見clean diet有效果,覺得加埋fasting對自己太harsh,而且一開始唔敢太進取,依家慢慢試下有冇更佳效果

引用:
原帖由 icetealady 於 2019-5-24 09:56 AM 發表

好多post成日話減唔到/想減,但又唔願意接受人意見/唔肯付出,註定失敗,自己未算成功,但起碼有改善

復肥後我試過再用節食方法已經唔work,反而令我的起心肝遁正途方法去減,唔想再浪費時間去試其他野,減肥真係冇捷徑

唔係天生麗質食極唔肥,唯有後天努力 ...
@yeeki_ab

teatea yeeki 我要返黎加入返大隊呀
之前我放左個悠長假期, 玩到心散晒, 返到黎香港再懶多左幾個星期...
昨日先的返起心肝去做運動, 即刻面對現實, 真係肥左好多呀 呃唔到人
真係要乖乖地跟返大隊先得!!

teatea 你而家減肥進度係點呀?

引用:
原帖由 icetealady 於 2019-5-24 09:56 AM 發表

唔係天生麗質食極唔肥,唯有後天努力 ...
我地個個都係實戰型。雖然唔可以一套apply落所有人度,但大方向唔會錯得去邊

我地做啦啦隊啫,最緊要仲係你有決心trust the process

引用:
原帖由 icetealady 於 2019-5-24 09:58 AM 發表

之前見clean diet有效果,覺得加埋fasting對自己太harsh,而且一開始唔敢太進取,依家慢慢試下有冇更佳效果
我近期努力地研發新食譜,希望clean得嚟多啲花樣

我行5:2成日俾T生哦。

引用:
原帖由 selinaaab 於 2019-5-24 10:12 AM 發表

@yeeki_ab

teatea yeeki 我要返黎加入返大隊呀
之前我放左個悠長假期, 玩到心散晒, 返到黎香港再懶多左幾個星期...
昨日先的返起心肝去做運動, 即刻面對現實, 真係肥左好多呀 呃唔到人
真係要乖乖地跟返大隊先得!!

teatea 你而家減肥進度係點呀? ...
歡迎歸隊。

要pick up返個momentum, 食返clean啲。唔好俾啲vacation weight生根啊

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-5-24 10:24 AM 發表

歡迎歸隊。

要pick up返個momentum, 食返clean啲。唔好俾啲vacation weight生根啊
食返clean 真係有D 難度要比心機... 食開垃圾食物真係有心癮
不過我會努力!!

引用:
原帖由 selinaaab 於 2019-5-24 10:26 AM 發表

食返clean 真係有D 難度要比心機... 食開垃圾食物真係有心癮
不過我會努力!!
有時要狠心少少。戒垃圾。兩星期度就無咁大癮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-5-24 10:20 AM 發表

我都好like搵下有咩有營又好食, 我本身都有d興趣煮野食, 所以都變成樂趣

引用:
原帖由 cm_bikes 於 2019-5-24 10:33 AM 發表

我都好like搵下有咩有營又好食, 我本身都有d興趣煮野食, 所以都變成樂趣
我問緊我個nutrition coach, soya chucks 食唔食得。protein 好高 又低fat and carbs. 如果得,我想用嚟replace一餐粉

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-5-24 10:35 AM 發表

我問緊我個nutrition coach, soya chucks 食唔食得。protein 好高 又低fat and carbs. 如果得,我想用嚟replace一餐粉
我本身樣樣都試下,溝下黎食,未去到妳計得咁準。有時冇時間整會用rice crackers 之類做carbs,再睇下搵咩protein 搭夠,再加fruits/veggies。

Week 1 Day 4

(咸檸烏頭係借圖,未影已被義開了)

早:
protein: egg white
green: spring mixes
carb: 甜柚

小食:
carb: 2 bananas

午:
protein: egg white, 豆腐
green: spring mix

晚:
protein: 烏頭,煲湯瘦肉
green: spring mix

宵夜:
protein: protein shake

Total intake: 1381kcal. 35% carb, 20% fat, 45% protein. 仲係差啲protein

Workouts:
1 hour kickboxing
45 min hiit circuit
Warm up

Suicide Sprints
KB swing
Lunges with weight
Medicine Ball Slams
Burpees with Board jumps

4 round x 45 sec ea

一年前,點操都無滴汗。
宜家。。。

引用:
原帖由 cm_bikes 於 2019-5-24 10:48 AM 發表

我本身樣樣都試下,溝下黎食,未去到妳計得咁準。有時冇時間整會用rice crackers 之類做carbs,再睇下搵咩protein 搭夠,再加fruits/veggies。
我都係篤入app計咋. 我地有隊友帶廚用磅出街,外食我估估下,用平日份量估計

我係為食人,另一半又奄尖,所以要研發新菜單

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-5-24 10:56 AM 發表

Week 1 Day 4

好記得你以前話自己無汗
而家扭出水了

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-5-24 10:20 AM 發表

行2 日對自己太苛刻啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]