註冊 登入

2019之終極目標,go go go

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-1-12 01:19 AM 發表

先總結一下2018啦。
開減前:
2017 summer 到2018年頭,仲有唔夠五磅就200lb

本來肥咗咁多年,目標唔敢set太大,諗住減三十磅。。。教練問終極目標係咩:我只敢 set五十磅

由196磅40%bf開始,到2018年尾, 宜家146磅26%bf。已達"終極"目標。整個過程,算不上輕鬆(五至六日尖,每次三個鐘),但非常愉快。亦因此識咗 ...
叻叻, 加油!
你咁操法120磅冇難度喎!!

熱賣及精選
引用:
原帖由 mandyapple 於 2019-1-12 11:02 AM 發表

Yeeki 好叻,隊友們齊齊努力💪
繼續運動,繼續享受美食,繼續瘦。
mandy你都好叻。繼續運動,繼續享受美食,繼續瘦,仲有繼續shopping.

嘻,同隊友傾開,除咗美食(good food)同做尖, 減肥最大開支係買衫,内外都要置過新嘅。難得減到,呢啲要投資下,點都要靚。
(著裡面嗰啲,仲貴過面嗰啲)

引用:
原帖由 某1個 於 2019-1-12 12:08 PM 發表

叻叻, 加油!
你咁操法120磅冇難度喎!!
多謝某某,平台咗好耐。

睇下新年新操法同食法有冇幫助。呵呵,又或睇落似百一我就唔勉強落到百二磅

回覆 引用 TOP

我嚟喇babe
今年全部人加埋又可以輕多幾多磅呢

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-1-12 12:03 PM 發表

多謝enid

新一年,祝你可以慢慢復操,唔好急,玩啲mild嘅,keep住團火。唔好氣餒
多謝yeeki
之前見你話想轉換運動模式?你教練俾乜嘢建議你?

一定支持yeeki新帖

喺妳身上學到好多烹飪知識,多謝! 2019年大家齊齊keep good health,齊齊fit!

yeeki 好叻叻呀,減得好好,大家一齊努力食住瘦

好勵志,支持

支持支持, 你一定減到!!
BF 減得好快呀💪

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-1-12 11:09 AM 發表

多謝selina

經過差不多一年學習加經歷健康飲食習慣,已經比較掌握到有咩可以食,食幾多。

之前話過會分享香港(旅行)每日減肥外食選擇,喺日後慢慢分享(我每一餐都有影底)。但我無推過任何一餐朋友家人邀約,基本上每日都至少一餐同家人朋友食。運動量當然保持到,三日泰拳,每日至少8km,加埋之前儲備嘅肌肉。。。兩個月唔跟任何 plan食都無反彈,  ...
多謝你呀 戰友Yeeki!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2019-1-12 07:02 AM 發表

多謝涼涼支持
你都要努力操,我下次返嚟要坐你大脾
期待💗💗💗💗

回覆 引用 TOP

可以分享食咩?

引用:
原帖由 icetealady 於 2019-1-12 09:32 AM 發表

飛身撲埋黎坐

我真係好佩服你份堅持同毅力,邊個話減肥一定要多菜少肉只要肯付出有食有還,個個都可以食好西飽住瘦

2019新開始,大家繼續努力今年返黎要一齊去買魚尾裙呀 ...
食得菜多會唔會似條菜架?

引用:
原帖由 涼涼愛胃胃 於 2019-1-12 07:17 PM 發表

食得菜多會唔會似條菜架?
會架,又霉又乾甘

D人成日話均衡飲食,係應該蔬果肉類碳水樣樣都有,只要唔係垃圾煎炸肥膩就得啦,多菜少肉其實都係偏食

引用:
原帖由 誠實的貓奴 於 2019-1-12 01:05 PM 發表

我嚟喇babe
今年全部人加埋又可以輕多幾多磅呢
貓奴錫啖先

嘻,大家已減到咁上下,margin細咗。要招新人入熊隊先得

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。