註冊 登入

老母唔鐘意男朋友住公屋 點算🤦🏻‍♀️

老母唔鐘意男朋友住公屋 點算🤦🏻‍♀️ E-mail 此主題給朋友

我認我屋企都有少少錢 至少雙親都搵6位數字
但我老母就嫌人住公屋窮 喺我面前奚落佢
我認真鐘意我男朋友 知佢要交學費 出黎食飯aa 頂多叫佢陪我行街 唔會叫佢埋單
仲有佢屋企人都對我幾好
但我老母都認為住公屋就係窮 到讀大學都係窮
咁我可點算

熱賣及精選
引用:
原帖由 tclfpll 於 2019-1-11 10:01 AM 發表

我認真鐘意我男朋友 知佢要交學費 出黎食飯aa 頂多叫佢陪我行街 唔會叫佢埋單
仲有佢屋企人都對我幾好
咁我可點算 ...
讀緊書嘅人係「未定論」,未可以判斷係「窮」。住公屋亦只係佢父母窮,唔係佢窮。

你父母搵六位數一個月,無理由咁弱智。

引用:
原帖由 阿華留言 於 2019-1-11 10:07 AM 發表

讀緊書嘅人係「未定論」,未可以判斷係「窮」。住公屋亦只係佢父母窮,唔係佢窮。

我老豆都咁講啦 佢覺得讀到書冇咩問題
但我老母就做地產嘅 唔知係咪比班地產佬搞到弱智哂

引用:
原帖由 tclfpll 於 2019-1-11 10:01 AM 發表

仲有佢屋企人都對我幾好
咁我可點算 ...
霎時叫佢買樓冇可能,叫妳條仔瞓住街先,再同屋企人講,咁佢哋就會明住公屋好過瞓街,有屋住已經唔錯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tclfpll 於 2019-1-11 10:09 AM 發表

我老豆都咁講啦 佢覺得讀到書冇咩問題
但我老母就做地產嘅 唔知係咪比班地產佬搞到弱智哂
咁已經唔係單純情愛問題咁簡單

我想問句。假如以後都系窮。咁你肯肯結婚?講真。雖然未知數。但有幾多個允得十萬以上一個月。

公屋仔學咩人拍拖?

過幾年就散啦~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 咖哩達爾文 於 2019-1-11 10:32 AM 發表

公屋仔學咩人拍拖?
住公屋都有靚仔嘅。

你老母為你好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿華留言 於 2019-1-11 10:07 AM 發表

唔係弱智,係現實

引用:
原帖由 johnson0001 於 2019-1-11 10:39 AM 發表

唔係弱智,係現實
係弱智。

的確係窮,雖然唔代表佢第日唔發奮。你要睇下你男友嘅態度,如果佢知道伯母唔鍾意佢,但唔單只唔比人睇死仲好有大計,咁就可以拍得過;相反係嗰啲成日打機得一日過一日同埋有窮人思維嘅,咁你就拍下拖算,千期唔好結婚。

你阿爸阿媽現實啫...........

遲幾年, 就到你現實架喇..............

專心炒股........

吹水會分心, 會走雞.............

回覆 引用 TOP

得罪講句,做得地產嗰啲都係仆街嚟。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。