註冊 登入

朋友

朋友 E-mail 此主題給朋友

人愈大 想搵個人傾下計都無
大家有無咁的感想

熱賣及精選
我淨係知人愈大,愈唔明所謂既朋友諗緊咩.....個d朋友係咪岩傾心事?

回覆 引用 TOP

心事又好 分享下發生咩事都好 都好似無... 飲飲食食吹水玩的就大把

引用:
原帖由 catdogcatdog2 於 2019-1-11 12:07 AM 發表

心事又好 分享下發生咩事都好 都好似無... 飲飲食食吹水玩的就大把
換過班fds

再見了.........
引用:
原帖由 Gackt_Kazuki 於 2019-1-11 12:45 AM 發表

換過班fds
話換就換咩 點換

現實係好難搵到朋友講真心話同心事,呢d無得強求既。。。

fractured soul...so much anger...so much pain...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 catdogcatdog2 於 2019-1-11 12:46 AM 發表

話換就換咩 點換
出去識人,我2017年都同一班酒肉朋友斷了,因為不能令自己進步

要改變自己,朋友圈或工作等等一定要有改變

再見了.........

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 catdogcatdog2 於 2019-1-10 11:28 PM 發表

大家有無咁的感想
好難揾!我放棄了!包括自己朋友和網上識。今年自己生日冇朋友記得我正日。居然有位永遠只講佢自己野,不會問我野好友当日同我講生日快樂!我当时我滾动。亦同佢:只有你記得我生日咋。而且E+我同老公冷戰中。連cake都冇得食!
好友話我回港請我食反。我真开心。果刻好warm.而且大家雖然在香港生活。但佢冇揾我見面约7年左右。咁回港佢在ws都有提过約我食反。当时佢病中。咁我咪待佢病完約我。但至今冇影。你可能話我可以约佢架。糸我可以主动。但吾會。因7年佢都冇约我出黍。而且吾擔保出黍又可能只講佢自己野。我心已死。E+好多人是只有单方向付出。冇双方付出。
至於網上識朋友(真純朋友倾心事)更難。依2年揾年紀相若同性。以为大家經歷、背景相若會投契。最后又發現亦是要凑feel,亦是单向付出。真死心了!!!

回覆 引用 TOP

借位呻吓!同事想我放假搞活动比佢玩吓!大佬!我上年同你講家人有重病。你之後問候半句都冇!算!
到我睇專科有多次妟返1小时。亦冇問發生什麼事?算!4个月前比假紙通知4个月后有幾日放大假,你冇問过半句去哪裡玩呀?巳真認真是同事,別人冇须亦冇兴趣关心你。是自己on居。但年尾佢身體有事就向我講病況。我就要关心你。你自吾自私D呀?你有事你悶就揾我,当我糸乜?

引用:
原帖由 catdogcatdog2 於 2019-1-10 11:28 PM 發表

大家有無咁的感想
同意

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chandaiman05 於 2019-1-11 11:48 AM 發表

借位呻吓!同事想我放假搞活动比佢玩吓!大佬!我上年同你講家人有重病。你之後問候半句都冇!算!
到我睇專科有多次妟返1小时。亦冇問發生什麼事?算!4个月前比假紙通知4个月后有幾日放大假,你冇問过半句去哪裡玩呀?巳真認真是同事,別人冇须亦冇兴趣关心你。是自己on居。但年尾佢身體有事就向我講病況。我就要关心你。你自吾自私D呀?你有事你悶就揾我,当我糸乜? ...
同事永遠係同事ge...

引用:
原帖由 catdogcatdog2 於 2019-1-11 03:59 PM 發表

同事永遠係同事ge...
醒唒啦.只望佢唔好搵我..

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

首先樓主同人傾訴,有無釋放自己,如果收埋自己同人傾訴好難傾得到。

引用:
原帖由 sumsamxo 於 2019-1-11 08:44 PM 發表

首先樓主同人傾訴,有無釋放自己,如果收埋自己同人傾訴好難傾得到。
你講得岩,有時反而同好熟的人唔想講太多,怕比人當茶餘飯後是非...
可能我自己都有問題

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。