註冊 登入

[分享]今日去左切蒙古褶。。。(更新, 拆左線喇)

[分享]今日去左切蒙古褶。。。(更新, 拆左線喇) E-mail 此主題給朋友

好耐冇出post喇,我媽咪成日話我眼dup dup 😑 鼻高似西方,但個蒙古褶就東方所以唔match。加上最近分左手.. 所以就去汁下個樣啦... 冇去美容院, 揀左間舊式診所度做 (因為我平時都有去果度做HIFU 打Botox...) 佢地冇賣廣告, 都係d 街坊先知佢既存在. 個醫生係專門做眼既. 手術當日去到比醫生睇下對眼, 佢話我個褶係屬於軟既,得塊皮,所以唔易有疤痕組織,不過就好大幅,直頭C字咁痴住下面。。。我要求唔好露咁多眼頭紅色部份,佢地話暫時對眼既距離會拉近少少先,因為拆左線之後,皮膚會慢慢鬆返彈返開少少, 到時就唔會露紅色果個位架喇
[手術前, 個塊皮... C字咁]

我真係勁驚, 不過早幾年係台灣整完個鼻 (個醫師冇幾耐仲整死1件) 有d咩未驚過丫?!!! 自肋鼻都整完, 何況區區既眼頭!?
成個過程都幾快,我諗半個鐘。。。但好驚, 第一次局部麻醉, 打麻醉針係眼頭附近, 跟住就狂漂眼水. 後尾只係feel到佢按壓我隻眼, feel唔到佢剪我既..... 不過都夠晒驚.. 有時仲有d 燒焦既味。。專業係好專業, 不過佢連針時我都會開合眼, 見到個鉗勁近真係驚到想講粗口..... 心諗:唔好拮盲我啊大佬....
雖然依個醫生個診所係老老舊式果d, 不過原來sis 去果d大型美容院都係搵佢返去做😅😅😅咁當然去美容院要比人湯多一畢啦.
唔講咁多!睇相啦~

期待9日後拆線,到時隻眼應該唔會咁近架喇~~到時我再post 多張上黎啦😁😁😁

提早一日拆線因為聽日有野做

左邊眼頭果D係藥膏黎..  唔係'啦'.. 過多幾日再UPDATE
有輕微既紅印, 但康復得幾好~ 好多人回應我話我個醫生手勢唔好, 條疤咁長... 我想講, 條疤係我本身蒙古褶個位黎....
我唔係單純做開頭眼..  暫時都OK滿意, 醫生話過幾日開始查除疤膏就得喇

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
樓主你隻眼好靚啵~

回覆 引用 TOP

本身對眼已夠大啦?仲整?

請問樓主係邊度做呀?做咗幾多錢?

引用:
原帖由 milktmn 於 2019-1-10 11:37 PM 發表

本身對眼已夠大啦?仲整?
我戴左大眼仔咋。。不過個醫生話唔會影響到,加上我冇戴眼鏡去,所以冇叫我除出黎。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前來藍色水樽 於 2019-1-11 04:17 PM 發表

請問樓主係邊度做呀?做咗幾多錢?
唔想比人話我賣廣告。。。🙁🙁🙁分享都收2隻藍豬豬,乜依加香討變到咁。。。😁我整左萬2啊

我想問下你個鼻係咪法x邱醫生整?整得好吾好?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傻瓜K.K. 於 2019-1-11 04:44 PM 發表

唔想比人話我賣廣告。。。🙁🙁🙁分享都收2隻藍豬豬,乜依加香討變到咁。。。😁我整左萬2啊
咁方吾方便講係邊到做呀??

回覆 引用 TOP

你開眼頭個縫線已經睇得出醫生手勢甘差劣
恢復完後感覺會留下一世長長向下的手術疤痕
仲分享其他人去做,唔好害死人呀
仲有個眼角開到甘大,已經見到紅肉會影響眼晴功能視力

引用:
原帖由 HKG_golden 於 2019-1-12 04:01 PM 發表

仲有個眼角開到甘大,已經見到紅肉會影響眼晴功能視力 ...
你睇下整前既相... 向下果條疤係我本身蒙古褶個位黎架.... 切左塊皮走, 唔係咁連可以點連啊
同埋我媽咪係果度做吊線雙眼皮, 但佢真係冇疤wo..... 正常個D線應該係點樣?
紅色果部份, 佢解釋話係預返到時候皮膚回彈, 所以先拉近D.... 暫時我視力冇問題...
到時拆完先睇下效果如何再討論啦 如果佢手勢有問題, 咁香港果幾間大美容院都有問題wo......因為都係佢做既

都ok啊冇歪, 不過唔夠岩岩整完1年內咁高咁鬼妹嚕
唔知佢d 設備有冇改善到呢, 因為我整果陣環境好似都係麻麻....

引用:
原帖由 小純情米妮 於 2019-1-12 03:28 AM 發表

我想問下你個鼻係咪法x邱醫生整?整得好吾好?
都ok啊冇歪, 不過唔夠岩岩整完1年內咁高咁鬼妹嚕
唔知佢d 設備有冇改善到呢, 因為我整果陣環境好似都係麻麻....

回覆 引用 TOP

等我成功左, 確定係OK既我先講係邊度做啦 廢事比人話我累人啊.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 HKG_golden 於 12-1-2019 04:01 PM 發表

仲有個眼角開到甘大,已經見到紅肉會影響眼晴功能視力 ...

技術同韓國技術真系無得比 我見人地韓國條縫線系埋系眼角內 就算有疤 都唔意察覺 同埋d縫線超幼

你個條疤 完全露出來 仲要甘長向下 你自己諗下 如果人地望你正面 兩個眼角向下 有條疤 系破相 唔系靚唔靚問題。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傻瓜K.K. 於 12-1-2019 06:15 PM 發表

你睇下整前既相... 向下果條疤係我本身蒙古褶個位黎架.... 切左塊皮走, 唔係咁連可以點連啊
同埋我媽咪係果度做吊線雙眼皮, 但佢真係冇疤wo..... 正常個D線應該係點樣?
紅色果部份, 佢解釋話係預返到時候皮膚回彈, 所以先拉近D.... 暫時我視力冇問題...
到時拆完先睇下效果如何再討論啦 如果佢手勢有問題, 咁香港果幾間大美容院都有問題wo... ...
吊線同開眼頭系兩回事,吊線唔會無左塊皮同唔會有疤痕又唔系割,但開眼頭就非小手朮,系要切走一塊皮9成有疤,疤痕大小主要睇醫生手勢 縫缐粗幼 識唔識隱藏疤痕 同埋唔可以開太大 因為有機會 會間接引致乾眼症 令角膜過於暴露空氣中 損害眼睛 視力會慢慢退化 甚至令下眼瞼皮膚沒承托 提早鬆弛 出現眼袋及可能現下三白眼

回覆 引用 TOP

23 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。