註冊 登入

[護膚] 做facial可以成功去到紋嗎?

引用:
原帖由 sasac1 於 2019-1-14 01:25 PM 發表

我2樣都有做嫁,不過恆常保養先做facial,ultherapy就1年做1次,對lifting好有幫助
全面都睇得出肉無咁鬆
我見到上面sister都多講呢隻...
而家效果點?同其他hifu有無咩分別嫁,同埋都想知咁你做ultherapy係跟小店定大公司?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 kokobb2 於 2019-1-14 02:34 PM 發表

一定要打下laser先會無紋
laser要幾耐做一次?係咪要打得好密嫁都?

引用:
原帖由 icantuseDLLM 於 2019-1-14 05:11 PM 發表

ultherapy係咪一定要醫生定治療c做都得??
呢隻見人話好似效果最勁
我一次過答你地同樓主啦~

我係跟大公司嫁既機同醫生呀,有保障D ma, 係見都多人講應采兒代言果間exxus,之前就登記左佢免費ultherapy trial 下巴30線…仲送埋精華比我~
過程覺得佢地好有心跟同做,就直接買埋佢地醫生全面啦,效果比我想像中出,而家都feel到係猛猛緊既感覺,唔知係咪lifting得勁睇落虎紋同眼邊紋都淡左少少><

引用:
原帖由 藥水3千 於 2019-1-15 03:02 PM 發表

laser要幾耐做一次?係咪要打得好密嫁都?
我個個治療師叫我21日一定要去做一次,不過做到第7次打後我都係一個月做一次。
真係KEEP到。不過無恆心我就覺得唔好做

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sasac1 於 2019-1-15 05:04 PM 發表

我一次過答你地同樓主啦~

我係跟大公司嫁既機同醫生呀,有保障D ma, 係見都多人講應采兒代言果間exxus,之前就登記左佢免費ultherapy trial 下巴30線…仲送埋精華比我~
過程覺得佢地好有心跟同做,就直接買埋佢地醫生全面啦,效果比我想像中出,而家都feel到係猛猛緊既感覺,唔知係咪lifting得勁睇落虎紋同眼邊紋都淡左少少>< ...
thanks,我岩岩上網搵左,好似都ok出名,你而家效果仲係度嗎?係要等定即時?

應該都可以既

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 藥水3千 於 2019-1-16 12:55 PM 發表

thanks,我岩岩上網搵左,好似都ok出名,你而家效果仲係度嗎?係要等定即時?
佢做完第2個月會效果最明顯,即係做完反而係自己感覺大D,eg D肉會firm好多,下巴位V左,全面feel到拉緊左~
不過呢隻有美國FDA,效果會勁過其他韓國機,所以效果耐心等下一定有的~

回覆 引用 TOP

要去紋要打針了,就算laser、hifu都未必去得晒

回覆 引用 TOP

做hi fu/ 無針埋線會對去紋有幫助, 我建議如果要做就做無針埋線, 無咁痛同咁易敏感

引用:
原帖由 katySTAR 於 2019-1-30 03:31 PM 發表

做hi fu/ 無針埋線會對去紋有幫助, 我建議如果要做就做無針埋線, 無咁痛同咁易敏感
無針埋線係幾好,上年去左丫蛇果間做完即刻feel到緊緻左同去到紋,不過就貴過普通hifu囉

回覆 引用 TOP

真正去紋多數都要打針 肉毒桿菌 或透明質酸果d
做下機都可以做到緊緻 Hifu 果d 都搞到唔係太誇既紋

回覆 引用 TOP

我做完hifu 都減唔到紋。

回覆 引用 TOP

唔得

回覆 引用 TOP

人手FACIAL即係等於你自己係屋企搽野咁
最多都係面層保濕
去紋要做機啦
thermage/thermatrix/ulthera/collagen xp/無針埋線都OK的

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。