註冊 登入

最大既遺憾係錯失左一個好好既女朋友 香討焦點

最大既遺憾係錯失左一個好好既女朋友 E-mail 此主題給朋友

最大既遺憾係錯失左一個好好既女朋友

一年前,我係一個打機大過天既男人
無論放工定放假,都鍾意係屋企打機
因為打機,我好小陪女朋友,打到就算約左佢一齊去海洋公園都吾記得,佢白白等左我兩個鍾,打左比我十萬次,我都無聽,因為打機打到好夜訓到吾知醒,仲要果日係我地週年紀念日⋯
就算放工都無咩點理佢 可能已經覺得係理所當然 放工緊係要打機放鬆下
其實都因為呢啲事同佢嘈過好多次
最後佢同我講話分手,果陣我仲死要面「分咪分囉」
分手後三四日我都繼續打機
去到打爆左隻game,突然間有啲空虛,先醒覺已經無左個女朋友
唉 而家諗返 贏咗隻game又如何 無左一個好好既女朋友
佢真係好好 吾介意我屋邨仔無車無樓 吾介意我無錢 願意陪我捱m記 知我窮所以成日都係食譚仔 無一句怨言 送禮物吾洗送名牌 一隻公仔佢已經好開心 而我當時吾知道佢既好佢既重要性

前排,我嘗試網上識人拍拖希望能夠忘記佢
點知網上識果個女仔
每次食既吾係西餐,壽司就係自助餐
幫佢影相影左十萬張都有 仲要大大聲係街到鬧我
叫佢聖誕節陪我 佢話佢約左朋友飲酒
呢一刻,我終於明白當時佢既感受 比人冷落既感受
呢個時候 我好掛住之前既女朋友
係我眼白白咁送走佢 推佢比其他男仔
好後悔以前成日掛住打機忽略左佢
好後悔佢話分手既時候無用行動留住佢
佢需要既只係我吾好冷落佢 吾係需要啲咩物質
人地成日話呢啲先係好女仔 好老婆
但偏偏我果陣成日冷落佢 真係好後悔

最近,我嘗試搵返佢約佢食餐飯
佢話好
而我想重新追返佢 我諗緊好唔好送紮花比佢?
有咩方法可以重新追返一個女仔?
點樣可以感動到佢?
如果佢能夠比多次機會我,我一定會好好珍惜佢,多啲時間陪佢,錫佢。
因為失去過,所以先學識珍惜。

熱賣及精選
引用:
原帖由 鬼屋大大核心 於 2019-1-9 07:38 AM 發表

因為打機,我好小陪女朋友,打到就算約左佢一齊去海洋公園都吾記得,佢白白等左我兩個鍾,打左比我十萬次,我都無聽,因為打機打到好夜訓到吾知醒,仲要果日係我地週年紀念日⋯
去到打爆左隻game, ...
送花係最基本。

潮文

回覆 引用 TOP

近排玩咩 game

回覆 引用 TOP

打機打到咁喪……

回覆 引用 TOP

何必當初

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬼屋大大核心 於 2019-1-9 07:38 AM 發表

好事!你冇害前度。

回覆 引用 TOP

社會垃圾。

回覆 引用 TOP

廢青, 早D去X

曾經有一段真摯的愛情擺在我眼前,我沒有去珍惜,等到失去了才後悔莫及,塵世間最痛苦的事莫過於此,如果上天能給我一個再來一次的機會,我希望能對那個女孩說我愛你,如果非要給這愛加一個期限的話,我希望是一萬年。

回覆 引用 TOP

引用:

條女要你,就點都會要你!吾要你,就算七尺長都冇用!

介打機以示佢幾重要

好好計劃下 俾多啲誠意 搞得掂依家 以後都仲要繼續

知錯能改好男人

佢都應承你去食飯,送花一定要。再一步步黎,約返佢去多d街,傾多d計,好快成事。

祝你好運

只係食個飯,唔好妄想佢俾機會你

回覆 引用 TOP

加油

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。