註冊 登入

為什麼有些女仔咁鐘意收兵???

引用:
原帖由 一人行 於 2019-1-13 12:58 AM 發表

做男仔真係唔好做兵,我當年年少無知,都做過一次,即使而家愛情美滿,但當年嘅事仍然覺得自己好蠢。

嗰次之後我就決定,處理男女關係,一係朋友,一係情人,冇中間,冇曖昧。

一係你就真係當我係你唯一男友,一係我地就做普通朋友,就算我同你表白,一係你就接受,唔接受我地就繼續做普通朋友,絕對唔會有兵呢種唔三唔四嘅關係。 ...
Absolutley Agreed! 嗰次之後我就決定,處理男女關係,一係朋友,一係情人,冇中間,冇曖昧

熱賣及精選
引用:
原帖由 一人行 於 2019-1-13 12:58 AM 發表

做男仔真係唔好做兵,我當年年少無知,都做過一次,即使而家愛情美滿,但當年嘅事仍然覺得自己好蠢。

嗰次之後我就決定,處理男女關係,一係朋友,一係情人,冇中間,冇曖昧。

一係你就真係當我係你唯一男友,一係我地就做普通朋友,就算我同你表白,一係你就接受,唔接受我地就繼續做普通朋友,絕對唔會有兵呢種唔三唔四嘅關係。 ...
呢啲Hi女連做朋友都慳翻,你會吾會同隻雞做朋友?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一人行 於 2019-1-13 12:50 AM 發表

同意。

反正個女仔又唔會付出,真係完全唔付出,手都唔比你拖。

或者唯一嘅付出就係出席囉!肯花時間陪下你,算唔話得啦卦!
吾鐘意個男仔就應該一囗拒絕,吾應該呃飲呃食呃禮物,玩暖昧等你以為有Chance,呢啲Hi女同倫敦金騙子冇分別。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BB六歲 於 2019-1-9 12:07 PM 發表

禮物照收,唔使受溝
呃飲呃食,唔吸精液
😏
講真,律師,醫生等專業仕大把女揀,先鬼去做兵甘賤。係啲岩岩巉巉二打鹿至會甘心做兵,做跟班。

引用:
原帖由 georgelee 於 2019-1-13 08:11 發表

Absolutley Agreed! 嗰次之後我就決定,處理男女關係,一係朋友,一係情人,冇中間,冇曖昧
你咁樣做人會少左好多人生樂趣的
不過算了,你應該唔會+唔想去明

これが人の夢、人の望み、人の業!
引用:
原帖由 georgelee 於 2019-1-13 09:51 發表

講真,律師,醫生等專業仕大把女揀,先鬼去做兵甘賤。係啲岩岩巉巉二打鹿至會甘心做兵,做跟班。
B仔不是做以上行業
但做咁耐人都未當過兵

定係你覺得唔係專業人士就係二打六??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BB六歲 於 2019-1-13 10:59 AM 發表

你咁樣做人會少左好多人生樂趣的
不過算了,你應該唔會+唔想去明
做兵一味俾人玩,又冇名份。

引用:

[反面教材] 退伍兵仔的故事 - 錢就俾左,但連手仔都無得掂!!??

https://www.youtube.com/watch?v=xW2eKhJGRao

回覆 引用 TOP

臭系兼姣系黎,食完好閃

以為實中袋空空,輸錢皆因衰衝動﹗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 georgelee 於 2019-1-13 11:21 發表

做兵一味俾人玩,又冇名份。
這只是你沒有能力當上將軍,甚至是霸主

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ame3738 於 2019-1-12 05:46 PM 發表

有著數
又威
有女生在討論區自白收兵感受,明言不是人人都有能力收兵,外貌首要吸引,還要有手段釣住兵仔,令他們當自己是神一般膜拜。帖文指,「自己唔使特別付出,最多都係響fb/IG放兩張相,自然有人inbox(私訊)你,關心你嘅衣食住行。」
大部分網民批評事主自視過高,告誡她小心自食惡果,有網民稱:「好嘅男人自然會遠離你,因為佢哋分得出你係專登收兵」。亦有人指收兵恐消耗青春。另有人說為對付女神扮「上釣」,伺機撇低她,重挫她們信心。

極速約會公司「Speed Dating FEVER」總監黃新發指,偶爾會有女客人明明跟一、兩位男客人交往中,但她仍積極參加其他約會活動,不排除她們在收兵或「揀人」。「她們可能想見多啲人,希望揀個較完美的!」

回覆 引用 TOP

女仔點解會收兵?? / 怎開口說分手??| 小小甜 (第2節) 18年01月26日

https://youtu.be/7H5t-Qxs0Ww

回覆 引用 TOP

分手啦

引用:
原帖由 無盡小獅子 於 2019-1-19 11:59 PM 發表

分手啦
Yes, I did let go and move on.  Never find a bitch who is player not serious in long lasting relationship.

回覆 引用 TOP

《港男做兵悲歌調查》係港女都做到女神 :五官正常都做到!   

https://www.youtube.com/watch?v=_dHQAQ-2wsM

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。