註冊 登入

呀仔由朝打機打到晚...真係唔識教佢啦

本主題由 粵X 於 2019-1-7 01:10 PM 移動
你好難控制

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 betty348 於 2019-1-10 04:00 PM 發表

沒收又唔得 始終佢有時出街都要同佢聯絡
為左部電話真係唔知鬧過幾多次交
俾部舊款電話佢囉,你要聯絡佢啫。再擔心d 未用埋平安電話果d, 有GPS 追蹤

回覆 引用 TOP

係呀佢地一留係屋企就會打機,所以我星期日就會帶小朋友去史丹福學游水, 健康得黎佢地又開心, 好過成日揸住部手機, 壞眼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 87er 於 2019-1-7 10:33 PM 發表

唔買??出去打機仲頭痛.
咁様更加証明唔識教

引用:
原帖由 yat69 於 2019-1-20 09:13 AM 發表

咁様更加証明唔識教
識教嘅人就唔會生小朋友。

回覆 引用 TOP

一開始點解比佢玩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hamsterman 於 2019-1-10 04:43 AM 發表

你唔係嬲佢打機,你係嬲佢成績唔達你要求啫。如果佢科科A,你會唔會嘈?
咁打機嘅人好難科科A,有都好少。

婚禮場地佈置

回覆 引用 TOP

我都日日為左部機同阿仔嘈
因部機令佢唔做功課唔温書
大家各持己見,真係唔識處理

好L心妳啦!做家長自己攪吾掂條細路,就瀨人地教壞,自己檢討下先啦。怪獸家長

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ngaszeho 於 2019-1-29 09:24 PM 發表

我都日日為左部機同阿仔嘈
因部機令佢唔做功課唔温書
大家各持己見,真係唔識處理
妳請佢啲朋友上嚟食飯,再請埋佢啲家長上嚟開會。

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
如果佢少打機但係都係唔溫書你又覺得點?
鼓勵佢做運動都係好方法

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 betty348 於 2019-1-7 12:53 PM 發表

都唔知點解而家啲00後咁鍾意打機
我個仔都係咁 一定係受啲同學朋輩影響
成日放學返到屋企就即刻打機
到左假期就再嚴重啲 由朝打到晚 機不離手
叫佢温書又唔温 咩都唔做 真係唔知點教佢好 ...
你批准佢打機,咁點會唔玩呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 betty348 於 2019-1-7 12:53 PM 發表

都唔知點解而家啲00後咁鍾意打機
我個仔都係咁 一定係受啲同學朋輩影響
成日放學返到屋企就即刻打機
到左假期就再嚴重啲 由朝打到晚 機不離手
叫佢温書又唔温 咩都唔做 真係唔知點教佢好 ...
視乎你個仔幾大 有時候10幾歲仔果d好難教 或者係叫過左最適合敎導期限 依家只有教佢既係為佢依家行為後果付責

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。