註冊 登入

唉……等個女畢業就離婚

引用:
原帖由 古家萱 於 2019-1-7 08:26 AM 發表

我曾經都幻想等囡大d就say 88,但現實始終難行動。

之後認識一位朋友的朋友,等兒囡全部結曬婚,自己成50先離婚但離婚後,佢非常開心,終於甩難。只係嘆息自己已經人老珠黃,好多事已經冇能力去實行。 ...
引以為鑑
50歳已經老,話就話為左仔女,回首一看,仔女係大了,但佢地係成長在有父母相愛的家庭嗎?不是!
父母不開心,他們的童年真的開心嗎?不知道。
只知道老了,一生這樣不開心地過了

熱賣及精選
引用:
原帖由 月光巴軍 於 2019-1-7 04:34 AM 發表

結婚12年,當年因為有左BB先結婚,當時只係識左半年……講真,係責任!佢唔係我既最愛……

我地已經兩三年冇攪野,平時都係DIY……

今年個女小學畢業喇,我責任完喇,真係好想走! ...
唔忍都忍咗12年啦。小朋友仲係細⋯都好大影響㗎!

回覆 引用 TOP

樓主都好年輕!三十幾,但思想就十幾!識得思考的,都不會這样!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 月光巴軍 於 2019-1-7 04:34 AM 發表

結婚12年,當年因為有左BB先結婚,當時只係識左半年……講真,係責任!佢唔係我既最愛……

好有忍耐力,仲5走呢世你只可以打飞机

回覆 引用 TOP

我明白你想法
加油

回覆 引用 TOP

小學畢業就叫責任完左!?樓主你真簡單!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CAVOK 於 2019-1-7 08:27 AM 發表

都幾十歲人仲咁搞?當初宣誓結婚是假的嗎?宣誓當食菜!
咁多人話同一情況
成班友仔咁鍾意負責任
當年肯做個負責任的男人戴套
今日咪唔洗係度等離婚囉
累人累物
最慘係d小朋友

引用:

依家分別幾歲?

引用:

點解小學畢業你就覺得責任完? 算係乜承擔?

回覆 引用 TOP

引用:

小學畢業就叫完成責任?唔L 係啊!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前晚進擊的肚臍 於 2019-1-7 07:20 AM 發表

要离就早点,别讲大话,所谓理由都系假,男人自私係天性
自私冇分性別 只可以話男女都有自私的情況

回覆 引用 TOP

引用:

係負責既,就應該避孕,攪到兒家小朋友變單親家庭生活,仲講到自己好偉大

回覆 引用 TOP

引用:

其實有時得不到的才是最受的 所以做老婆未必一定要係最愛既  如果你話宣家一d愛都冇既 先導致兩三年冇搞野定咩不因冇搞野先?
磨合左12年都冇feel既話 咁一齊落去都係長痛 定你地有冇試過刪埋房門靜靜地咁傾下問題先

回覆 引用 TOP

樓主可能覺得點都比中出即飛好,起碼叫做養左個女幾年

回覆 引用 TOP

傾過未?  有共悉就各自搵食、唔一定要離婚⋯⋯

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。