註冊 登入



我估她可能受过她奶奶的氣,又或她可能真的不懂與新抱相處、不論如何,你要明白與你共渡餘生的是你丈夫,什么身份的人不要在意,盡量少來往是上策,相信我,有D人真系不懂關心別人,冇惡意的,你亦不能因關心問題存心病,不同住己很好.,當她是朋友.,不喜便少來住.,你亦不能要求她像親媽般对你.。我弟婦有一3歲B女.他們一家三口與我們同住,再有BB亦有返工.,放工回來疲倦入房睡一會..剛巧B女在哭,我媽即她奶奶叫B女入房找她媽媽去,我喝止,知她大肚返工很疲倦不要入去,我媽意思系仔女是你的,疲倦也要照顧.做人亞媽系咁,我的意思系其實大家冇恶意.,只是不懂處理,將來你成為別人奶奶就會明。


引用 TOP

被引用(1)
佢奶奶對佢好好的、但死得早。佢曾被親戚陷害,可能咁覺得自己黑仔卦,總之佢認為自己最慘。嫁個窮老公,又唔主動幫自己做家務(其實佢叫老爺做,老爺係會做)。我見佢做家庭主婦唔洗返工,而老公又俾$12000左右家用佢持家,不是已好過好多師奶?老公的表兄弟姐妹應該冇一個會俾咁多自己父母。佢和老爺唔識理財,只儲錢,但慳錢咁,又叫奶奶鍾意買零食,罐頭(無益又貴)。佢個人把口唔識講好說話,仲有有次怕我去士多啤梨園的路崎嶇仲有怕士多啤梨多農藥,佢竟打給我媽講我要和媽去士多啤梨園。之前我未有B.B.,又同我媽講仲未生b。佢要我媽媽點答佢?佢識唔識禮貌?
佢極少出我爸媽住的區搵佢地,老爺就有時出去搵我爸的飲茶。爸媽每次入黎同我食野,都會叫我問埋佢地去唔去的。奶奶話自己會暈車浪,所以佢好少去其他區。佢根本由工作,親戚全部喺哂自己住嗰區。朋友我都唔見佢有。



引用 TOP

伸延閱讀
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票




重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Right Reserved.
版權所有,不得轉載。