註冊 登入



我!

奶奶成日都係老公面前扮蠢扮傻、但個仔唔係度就要講點點點呢樣果樣、識少少扮代表、人前對我嘅稱呼係BB媽咪、我個仔個老婆、人後係你、或者喂

我地住外國聖誕節係夏天36、37度奶奶買件冬天羽絨外套俾我個女做聖誕禮物、我話個碼數細左、到冬天已經唔岩著、佢仲死拗岩著已經好大件、BB咁細粒乜乜乜、最後老公都話買得細件得滯、而家即刻著就岩、但唔係30幾度黎著羽絨呀?奶奶就話佢其實係唔識點睇細路仔衫嘅碼、叫老公搵個個識英文嘅人拎去舖頭換(咪即係我)我心入面鬧左N字粗口、唔識睇碼數咁買乜衫姐、個孫幾高幾大佢係零概念好冇?

對住奶奶冇架、除左打招呼之外、佢問我咪答下、笑下基本禮貌、其他乜嘢拋返俾個老公拆啦⋯⋯個仔點話佢都冇事、做新抱講多句佢就無限委屈架啦⋯⋯好在唔係成日見、有咩事佢都係搵個仔架啦⋯⋯



引用 TOP

被引用(1)
而家老公都頂佢唔順會話佢,所以佢有時唔敢打給老公,反而打給我問老公是否唔洗返工呀咁(因老公返shift,有時通宵更)
我聽過佢同人講電話呻自己幾慘幾慘,仲話佢唔怕認唔識,佢說話自己唔識至睇得出其他人有冇騙佢咁喎。我諗佢話自己唔識就有d野唔做或做得唔好都唔會有人怪佢卦。



引用 TOP

伸延閱讀
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票




重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Right Reserved.
版權所有,不得轉載。