註冊 登入

凹凹化妝品❤

凹凹化妝品❤ E-mail 此主題給朋友

一年容易又過去,大家啲化妝品加減左幾多呢😆
雖然成日忍唔到手買新野,但都會努力用以前買落嘅,見到鐵皮呢下真係好開心

附件

2019-1-5 10:16 PM

熱賣及精選

Rimmel matte 粉餅
The balm eye primer
HR 防smudge mascara
Bareminerals bareskin concealer
都見底了
HR mascara不會再回購, 不值$300多

引用:
原帖由 呢個冰凍的鞋抽 於 2019-1-6 12:32 AM 發表

佢我用左兩星期 竄一聲就 hit pan
睇緊邊度買到堅既平野

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 如懿 於 2019-1-6 04:29 AM 發表

Rimmel matte 粉餅
The balm eye primer
HR 防smudge mascara
Bareminerals bareskin concealer
都見底了
HR mascara不會再回購, 不值$300多
豹紋個枝?有多人推薦喎😯

回覆 引用 TOP

第一張圖係粉底定係遮暇?
我都有用MAC WATERWEIGHT, 好好用, 又唔貴。
我HIT PAN的只有一樣, 就係JILL STUART 4色胭脂, HIT左4 , 5個PAN

引用:
原帖由 samstan2012 於 2019-1-7 03:47 PM 發表

第一張圖係粉底定係遮暇?
我都有用MAC WATERWEIGHT, 好好用, 又唔貴。
我HIT PAN的只有一樣, 就係JILL STUART 4色胭脂, HIT左4 , 5個PAN
粉底呀,自從試過用錯粉底爆痘我買新野都會儘量試左先再買,covermark都好好,有5g試用裝,其他好少見
mac個枝我一般般,周不時搓泥😣,不過買左就唔好浪費嘛

引用:
原帖由 鐵鐵人粉絲 於 2019-1-7 22:55 發表

粉底呀,自從試過用錯粉底爆痘我買新野都會儘量試左先再買,covermark都好好,有5g試用裝,其他好少見
mac個枝我一般般,周不時搓泥😣,不過買左就唔好浪費嘛 ...
我未試過搓泥呀, 估計係你搽粉底前的產品同支粉底唔夾?

回覆 引用 TOP

Maquillage 隻粉餅,我用左兩年, 回購左好幾次~~

回覆 引用 TOP

我好少用到見底
我一過一年無論咩都會掉

回覆 引用 TOP

我很多時會用完才買,除非d野非常唔好用,不會狂買狂買試新野,所以成日可以見底😝

附件

2019-1-13 02:21 AM

我盒muf 粉餅都係咁
仲要買埋盒碎粉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sleepingyan2000 於 2019-1-13 02:21 發表

我很多時會用完才買,除非d野非常唔好用,不會狂買狂買試新野,所以成日可以見底😝
我要向你學習!
越買越多野好浪費

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鐵鐵人粉絲 於 5/1/2019 10:16 PM 發表

一年容易又過去,大家啲化妝品加減左幾多呢😆
雖然成日忍唔到手買新野,但都會努力用以前買落嘅,見到鐵皮呢下真係好開心
見你支LM primer 用晒
我支用咗兩次勁起瘡用唔到,仲要月頭新買😭

世界太大
時間太少
為著把夢想實現
努力找旅費上路

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。