註冊 登入

今日開始,為期個半月努力減磅 香討焦點

今日開始,為期個半月努力減磅 E-mail 此主題給朋友

之前斷斷續續都減下增下咁,但黎緊仲有個半月要做姊妹啦😣為左到時影相靚d,要努力減肥💪🏼💪🏼當然個半月後都會繼續努力
開po主要係做個紀錄,同埋都希望咁多位sis 比d意見,大家一齊互相鼓勵

之前由12/13開始減,個陣時130磅,主要戒甜、重口味同埋戒啤酒、凍飲,夜晚少食澱粉,以清淡為主。P.S 聖誕節耐唔中都會出去食餐好,盡量留係日頭食

1/2上磅:125磅

午餐 3點先食
有兩片multigrain 麵包
白烚雞胸
0油炒蛋
半個牛油果(另外一半比左男友食)
西柚、香蕉各一
香橙綠茶(茶包)
另外仲有一碗自家製miso soup
(有柳姬菇、金菇、同滑豆腐)

6點做左個半鐘gym
30mins樓梯機
30mins太空漫步機
30蛙艇機

晚餐 因為做完gym冇咩胃口
只係食左西柚一個

熱賣及精選
加油

1/4 上磅124.4

早餐 10:00am
multigrain bagel 一個/香蕉半隻
(原來multigrain 真係比普通bagel飽好多)

lunch 1:00pm
白菜豬肉煲,加左少少濃縮鰹魚昆布汁調味(個飯盒好深,午餐盡量食飽d,多菜少肉,飯食唔曬)

一煲好大煲,同男朋友分兩餐食
下次會改用雞肉片

3:00pm 去gym room運動一小時
-樓梯機30mins
-太空漫步機15mins
-划艇機15mins

運動後半小時食左一個西柚

引用:
原帖由 babyfionababy 於 2019-1-3 04:52 PM 發表

加油
Thanks! 有人睇動力都大d

成日聽人講話水果有果糖,咁究竟運動後食唔食得水果?西柚、蘋果係唔係好選擇?

加油!

回覆 引用 TOP

運動後食蛋白質食物

引用:
原帖由 傻傻雞 於 2019-1-4 08:31 AM 發表

Thanks! 有人睇動力都大d
我都想減
但冇恆心

加油

引用:
原帖由 傻傻雞 於 2019-1-4 02:29 AM 發表

1/4 上磅124.4

早餐 10:00am
multigrain bagel 一個/香蕉半隻
(原來multigrain 真係比普通bagel飽好多)

3:00pm 去gym room運動一小時
-樓梯機30mins
-太空漫步機15mins
-划艇機15mins

運動後半小時食左一個西柚 ...
ksr 油,通常正常減磅係無咩人睇,btw你呢隻bagal 邊到買?我好鐘意食bagal,thx

你選擇嘅食物都好健康,好忍得口,加油

不過你呢排都唔食晚餐/食好少?咁樣食返正常飲食之後會比較容易反彈架,同埋見你有日寫住食多菜少肉,減肥唔駛食少啲肉,多菜多瘦肉適量澱粉質就可以,食太少肉會有反效果

引用:
原帖由 傢俬達人 於 2019-1-4 11:35 AM 發表

運動後食蛋白質食物
例如雞蛋、雞肉? 但我有時候食完lunch去做, 做完有d空虛想食嘢,又唔想太heavy
會唔會有其他選擇呢?

引用:
原帖由 babyfionababy 於 2019-1-4 11:44 AM 發表

我都想減
但冇恆心
萬事起頭難! 當你開始左嘅時候,就會停唔到架啦尤其係見到自己不斷進步

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yoyoyiu888 於 2019-1-4 12:34 PM 發表

加油
Thank you!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mimmys 於 2019-1-4 12:39 PM 發表

ksr 油,通常正常減磅係無咩人睇,btw你呢隻bagal 邊到買?我好鐘意食bagal,thx
Thanks 啊~我以為係我個標題唔吸引所以冇人睇添 我係外國住架,之前返香港都發現唔係好多地方有bagel賣,有都唔多似新鮮
見過另外一個post 有sis話M&S有,但唔係成日都有

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。