註冊 登入

大家其實洗唔洗比家用?

大家其實洗唔洗比家用? E-mail 此主題給朋友

小弟之前比開 4000蚊左右
但系老豆而家無野做了 應該都退休狀態 但系就仲有幾年先到 65~~  見到附近既人老豆60幾都仲照做

眼見好多同學/朋友身邊 個個都起碼第日實會留d野比佢 一系大陸樓 一系香港居屋 一系就唔洗比家用

觀望番自己乜q都無。仲要比禁多家用 真系覺得有d無言

一齊住嗎?如不是叫佢申請綜援

父幹不是必然
有能力應該比家用幫父母!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 G.hole 於 2019-1-2 07:36 AM 發表

但系老豆而家無野做了 應該都退休狀態 但系就仲有幾年先到 65~~  見到附近既人老豆60幾都仲照做

眼見好多同學/朋友身邊 個個都起碼第日實會留d野比佢 一系大陸樓 一系香港居屋 一系就唔洗比家用

觀望番自己乜q都無。仲要比禁多家用 真系覺得有d無言 ...
所以你要勤力揾錢買樓,
留比仔女,
唔係嘅話你子女又埋怨你。

如果我係你的話,
比開4千就4千,
唔够食可做看更。

回覆 引用 TOP

如果一齊屈係間公屋度住, 你真係焗住養佢地, 因為綜援係用戶黎做單位

回覆 引用 TOP

樓主搵幾多?屋企開支邊個負責?

回覆 引用 TOP

嗰個你老豆嚟架!不孝子!

回覆 引用 TOP

比果四千銀就係度瓜瓜嘈話多,岀便租間套房連埋水電費都唔只四千啦!

佢養大你都駛咗好多錢,雖然未必錦衣玉食。但基本衣食住行都要好多錢。

大把人都係咁啦, 唔係個個父母都有嘢留畀仔女, 呢個世界冇話邊個欠邊個嘅, 佢雖然冇嘢留畀你但係都養到你長大成人, 要你畀家用都好正常啫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 G.hole 於 2019-1-2 07:36 AM 發表

觀望番自己乜q都無。仲要比禁多家用 真系覺得有d無言 ...
你地住緊係租?
公屋?唐樓?

引用:

但系老豆而家無野做了 應該都退休狀態 但系就仲有幾年先到 65~~ 見到附近既人老豆60幾都仲照做

做到你老豆死為止囉,俾乜春家用?
問得呢啲問題都知樓主係真孝子,你老豆邊日捱唔住?無收入就送佢去老人院,橫豎都無晒利用價值,而家又唔洗簽衰仔紙嘅。你老豆生到你?都只係自作業。除咗抵死之外,無其他字可形容。

今日你點對你老豆,已能預知你如果有仔,你個仔會點做,樓主記住要身體健康

回覆 引用 TOP

其實唔洗比喇,政府包底㗎嘛,唔夠形樣,去政府医院住幾日就龍精虎猛喇。😆😆😆😆😆😆

回覆 引用 TOP

引用:

你啊爸冇欠你仼何野。你不如想一想,佢養到你咁大不如好好孝顺佢!

回覆 引用 TOP

要俾
成日係到話人地個仔俾幾多

回覆 引用 TOP

37 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。