• 瀏覽: 2,537
  • 回覆: 10
BB連續肚痾咗兩日,每日痾6-8次水便,但佢睇落都好精神,無咩唔舒服咁,我應該帶佢睇醫生?定再睇定啲先?

引用:
原帖由 lerena 於 2019-1-1 10:44 PM 發表

BB連續肚痾咗兩日,每日痾6-8次水便,但佢睇落都好精神,無咩唔舒服咁,我應該帶佢睇醫生?定再睇定啲先?
嘩…!你咁都唔去睇醫生,重係度問,真是莫名其妙。

太水唔係咁好. 最好睇醫生啦
我大仔試過呢個情況, 係奶粉敏感, 睇完醫生後轉左惠氏低敏奶粉就停左肚ALL了

回覆 引用 TOP

去睇左醫生先啦, 咁樣屙法可大可小呀

回覆 引用 TOP

啲便便咩色?如果擔心可以睇左醫生先啦, 有冇食過d咩?

引用:
原帖由 ychow66 於 2019-1-5 11:37 PM 發表

啲便便咩色?如果擔心可以睇左醫生先啦, 有冇食過d咩?
冇比過D咩佢食啊, 都係飲奶, 但佢腸胃好似都幾敏感, D便便好唔穩定, 依幾日就啡啡綠綠咁, 但好臭好臭!

引用:
原帖由 fman123 於 2019-1-3 01:04 PM 發表

嘩…!你咁都唔去睇醫生,重係度問,真是莫名其妙。
唔該哂你 已經睇左醫生了, 醫生話敏感開左D藥同益生菌, 無咩事, 感謝

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 lerena 於 2019-1-7 01:09 AM 發表

冇比過D咩佢食啊, 都係飲奶, 但佢腸胃好似都幾敏感, D便便好唔穩定, 依幾日就啡啡綠綠咁, 但好臭好臭!
佢食奶粉定人奶?敏感B試轉用低敏奶粉啦,我B轉左雅X親護2合1就無晒便便問題啦。

引用:
原帖由 brendabrenda94 於 2019-1-8 01:07 AM 發表

佢食奶粉定人奶?敏感B試轉用低敏奶粉啦,我B轉左雅X親護2合1就無晒便便問題啦。
係咪姐係水解蛋白果D?

引用:
原帖由 yeungbo855 於 2019-1-8 01:17 PM 發表

係咪姐係水解蛋白果D?
雅X親護係水解蛋白奶啊, 同埋低乳糖, 2樣野都係幫助BB易D消化同吸收, 可以防敏感

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]