• 瀏覽: 26,734
  • 回覆: 570
  • 追帖: 2
最緊要~~~~~錢 

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
"外貌太醜,不予考慮。學歷太低,不予考慮"
淨係呢樣已經錯晒。
我現在正在一個婚宴飲梗,結婚嘅學歷都不是很高,樣貌亦不是黎明周慧敏,年齡卻是41以上,上年開始拍拖。
你唔好再咁樣傷害樓主嘅自信心,仲要係完全唔valid嘅野。

問問題技巧? 哦。

引用:
原帖由 yyygirls 於 2018-12-30 09:08 PM 發表

"外貌太醜,不予考慮。學歷太低,不予考慮"
淨係呢樣已經錯晒。
我現在正在一個婚宴飲梗,結婚嘅學歷都不是很高,樣貌亦不是黎明周慧敏,年齡卻是41以上,上年開始拍拖。
你唔好再咁樣傷害樓主嘅自信心,仲要係完全唔valid嘅野。

問問題技巧? 哦。 ...
傻人。你自己睇下樓主之前啲發帖記錄先。樓主只係出緊膠帖。

另外「黎明」同「周慧敏」嗰啲係叫「靚」。你話「樣貌亦不是黎明周慧敏」,呢啲係叫「唔算靚」。

「唔算靚」同「太醜」係差非常遠。而我係講緊「外貌太醜,不予考慮」。你要留心一啲。

「學歷太低,不予考慮」。咩叫「太低」係見仁見智。但我諗學歷低到小學都未畢業,接近文盲、知識盲嘅人,係相當難同佢一齊生活。何必勉強。

況且你舉個例子,你用嘅字眼係「學歷不是很高」。再一次,「不是很高」同「太低」又係差非常遠。

你真係要留心啲。

引用:
原帖由 goodwingoodwins 於 2018-12-30 10:50 AM 發表

現年40,外貌好様哀,中五會考一分,m記part time,因為身體有事,一個月大約幾千收入,無家底,溝女哀太老實同埋太認真,女人唔鐘意想一生一世
我建議你安裝 "誘基緣"。

回覆 引用 TOP

去大陸邊到媾到女先

回覆 引用 TOP

試下去印度,幾個男人娶一個老婆,一個星期有1日比你屌,壓力無咁大

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2018-12-30 12:14 PM 發表

都唔係ge 4張野姐

只要條J 仲有功能 大陸有闊太 仍然好有市場

或者去美國!

黑鬼鍾意玩菊花
樓主話自己樣衰喎,大陸闊太有錢都揾個靚仔喇,最好成個黄曉明咁款。

引用:
原帖由 goodwingoodwins 於 2018-12-30 10:50 發表

現年40,外貌好様哀,中五會考一分,m記part time,因為身體有事,一個月大約幾千收入,無家底,溝女哀太老實同埋太認真,女人唔鐘意想一生一世
結乜鬼,無穩定收入無樓,如果你唔貪樣,身型等要性格好為主都還可要,如果有啲要求,就算返大陸搵到,都小心離婚風險,結左一樣婚,我細你少少,公務員,有車有樓但唔想結,無召妓,有點潔癖,女性朋友SP就有(單身),不搞別人女友老婆,叫雞好過結喇你,得閒搵個兼職女友傾閒計囉,好過日日俾老婆哦, 除非你想維持後代..人各有志.都係果句,無穩定較為高收入養4大長老,兒女,老婆等,好易因錢財.開支出事, 貧錢夫妻百事哀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿華留言 於 2018-12-30 09:28 PM 發表

傻人。你自己睇下樓主之前啲發帖記錄先。樓主只係出緊膠帖。

另外「黎明」同「周慧敏」嗰啲係叫「靚」。你話「樣貌亦不是黎明周慧敏」,呢啲係叫「唔算靚」。

「唔算靚」同「太醜」係差非常遠。而我係講緊「外貌太醜,不予考慮」。你要留心一啲。

「學歷太低,不予考慮」。咩叫「太低」係見仁見智。但我諗學歷低到小學都未畢業,接近文盲、知識盲嘅人,係相當難同佢一齊生活。何必勉強。

況且你舉個例子,你用嘅 ...
做乜無啦啦要search樓主嘅帖,我唔會係人都google 架喎。

即使文盲又如何,好多人讀過書但好耐無用文字做野都會唔多識字。最重要係個心無盲。
缺乏黑色素嘅人,毀左容嘅,任何樣貌嘅人,都可以及值得擁有他們的緣份。

“太醜” "太低"屬negative嘅用語,說話溫柔d, 我多數prefer 用”不太好“ "不太高” 嘅說法。睇黎你無學過講野嘅用語啦。

引用:
原帖由 goodwingoodwins 於 2018-12-30 10:50 AM 發表

收入一個人刀吾夠
一個人生活才是上策

引用:
原帖由 yyygirls 於 2018-12-30 10:16 PM 發表

做乜無啦啦要search樓主嘅帖,我唔會係人都google 架喎。

即使文盲又如何,好多人讀過書但好耐無用文字做野都會唔多識字。最重要係個心無盲。
缺乏黑色素嘅人,毀左容嘅,任何樣貌嘅人,都可以及值得擁有他們的緣份。

“太醜” "太低"屬negative嘅用語,說話溫柔d, 我多數prefer 用”不太好“ "不太高&rdquo ...
婉委語當然識用。不過睇人嚟用。

引用:
原帖由 草根股王 於 2018-12-30 11:35 AM 發表

大陸農村可以
你傻啊!現農村有錢過城市😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 跟我買8100 於 2018-12-30 09:55 PM 發表

試下去印度,幾個男人娶一個老婆,一個星期有1日比你屌,壓力無咁大
去印度係唔駛娶老婆都有得屌

引用:
原帖由 yyygirls 於 2018-12-30 10:23 PM 發表

去印度係唔駛娶老婆都有得屌
即係乜病都有咁解。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]