• 瀏覽: 2,912
  • 回覆: 44
.

熱賣及精選
自私人一個😲幫你湊都唔滿意,要全天候服侍你一個。

唔好唔記得,媽媽年紀大,其實湊一個都吃力,仲兩個...

睇D對答,明佢辛苦,仲要同妳講條件,妳媽媽好錫妳

請工人啦. 虐老!

引用:
原帖由 武拳兒 於 2018-12-13 10:00 AM 發表

自私人一個😲幫你湊都唔滿意,要全天候服侍你一個。
我唔係要佢全天候服侍我,而係佢身體唔太好,我驚佢一個湊兩個會辛苦。同埋我都擔心bb太細,佢日日帶佢出街會唔會唔係太好?

同你呀哥商量夾份請工人

我知佢想幫我湊,但始終會辛苦,我諗緊係唔係搵其他人湊會好啲...

引用:
原帖由 cremedecacao 於 2018-12-13 11:32 AM 發表

同你呀哥商量夾份請工人
我有諗過請,但我阿媽唔贊成。不過請都會係我俾,因為我哥佢應該唔會夾,連家用都係我俾的

引用:
原帖由 公司消失的牛 於 2018-12-13 11:33 AM 發表

我知佢想幫我湊,但始終會辛苦,我諗緊係唔係搵其他人湊會好啲...
其實你自己己經講咗個答案出嚟啦⋯⋯佢睇得你阿哥嗰件睇唔到你嗰件,咁不如自己請工人湊啦。起碼你返工嗰8個鐘有人貼身服侍。你係咪想叫你媽唔好幫你阿哥湊?

你同你阿哥真係極度自私,當阿媽係賓妹?冇時間去湊就唔好生!

引用:
原帖由 公司消失的牛 於 2018-12-12 07:32 PM 發表

新手媽媽,諗住生左bb當然想自己媽媽幫手湊bb,但係我媽咪竟然話幫我湊都得,但要幫埋我阿哥湊佢個仔。其實我都覺得唔係好大問題,最大問題係我侄仔返學雖則唔係好遠,但要搭成半個鐘車,我阿媽要去接送放學,佢話到時帶埋我阿b出街去接,我覺得係好有問題⋯⋯一來佢唔識用bb車,佢諗住背住阿b出街去接,始終bb太細,二來我驚佢湊唔掂兩個。作為媽媽嘅你地會點選擇? ...
您屋企有幾多兄弟姐妹呀?您呀媽都係咁湊大您地㗎啦。有咩分別呢?

引用:
原帖由 kingswood_kc 於 2018-12-13 06:53 PM 發表

你同你阿哥真係極度自私,當阿媽係賓妹?冇時間去湊就唔好生!
我諗香港好多人都要養家,手停口停,我亦要養我媽(而我阿哥係無負責過)!如果無時間湊就唔可以生,咁唔通要我唔好做,唔養我阿媽,唔養我bb!!唔怪得果d攞綜援生咁多啦!!我諗你唔理解就唔好話人極度自私!你唔使做唔代表我唔使做!不喜勿插!!

引用:
原帖由 yyng712 於 2018-12-13 08:54 PM 發表

您屋企有幾多兄弟姐妹呀?您呀媽都係咁湊大您地㗎啦。有咩分別呢?
因為佢年紀大,我驚佢辛苦,以前佢後生就無所謂姐

揾其他人湊,佢已經要帶一個,有乜事發生你實嘈佢

你老公份糧唔夠一家人支出?
你返工就帶去育嬰園,放工再接返
唔好難為老人家,陣間一大兩細是但一個出事都唔好

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]