• 瀏覽: 5,830
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
請問有無係荃灣熊貓悅x酒店ballroom擺過酒,或者參加過婚宴既朋友仔可以分享下?唔知食物質素,服務同場地影相出黎靚唔靚

悅來?
貪平貪佢係酒店?
嘢食應該仲差過酒樓,
門面同真正酒店無得比,
或者會比賓館好D...
喺悅來擺,
D人實估你又窮又要威囉﹗

引用:
原帖由 Roy331 於 2018-12-10 02:50 PM 發表

悅來?
貪平貪佢係酒店?
嘢食應該仲差過酒樓,
門面同真正酒店無得比,
或者會比賓館好D...
喺悅來擺,
同意,剛去完。環境核突過新派酒樓,食物一般。

回覆 引用 TOP

有時D野,要自己親身去個場睇過,真係去食過先知

優點:

悅X酒店最大優勢係平,但來賓會比番酒店人情價你(1000蚊位)

會易D回本,

其次, 悅X酒店中菜廳係拎過米芝蓮,超級好食就唔敢講,但我親身試過,贏哂酒樓同婚宴場所之餘,仲唔會差過其他酒店.

再其次就係,佢酒店既新娘房超級大,估計有400呎, 有結過婚既朋友就應該知, 到時新娘房會係幾咁混亂同幾咁多人, 新娘房夠大絕對係一大優點.

缺點就係,

呢間酒店個門口唔夠靚,係商場入面,人流多,地點係荃灣,唔算市中心,

另外,因為佢好多客都係大陸客,樓下CHECK IN 位會好嘈,同埋間唔中有鴨仔團出沒.

另外,如選擇呢間酒店既水晶廳 (好似係4樓), 要留意番佢樓底比較矮, 空間度不足,雖然不影響照片效果, 但會比較嘈, 如果擺18圍以下都還好,廿圍以上會有壓迫感.

以佢呢個價錢,我個人認為不過不失,食物仲有驚喜添

如果係好注重排場既人呢, 就唔好揀呢間,佢個外觀會令你失望,

但如果係注重新人感受為主,我覺得悅X酒店甚至比其他酒店好.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Roy331 於 10-12-2018 14:50 發表

悅來?
貪平貪佢係酒店?
嘢食應該仲差過酒樓,
門面同真正酒店無得比,
或者會比賓館好D...
喺悅來擺,
荃灣熊貓有幾層, 最Grand最大(最少30圍, 可擺60-70圍)佈置一般, 幾圍至6-7圍的只是一般包廂,

但有一層最多可擺20-24圍左右, 裝修新, 新娘房十分好, 不用同人share個reception位只有自己, 其實不錯。

如果你是target 12-22圍是可以的, 是不錯的選擇

食物也是好, 水準和尖沙咀酒店$15000-20000/一圍差不多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 amememe 於 10-12-2018 01:38 發表

請問有無係荃灣熊貓悅x酒店ballroom擺過酒,或者參加過婚宴既朋友仔可以分享下?唔知食物質素,服務同場地影相出黎靚唔靚
水準好過好多尖沙咀酒店

回覆 引用 TOP

好多謝大家既意見 而家仲係1516緊

引用:
原帖由 amememe 於 13-12-2018 14:47 發表

好多謝大家既意見 而家仲係1516緊
just go to have a look, no need to decide without see it personally

引用:
原帖由 JoJo_J 於 2018-12-13 02:56 PM 發表

just go to have a look, no need to decide without see it personally
已經睇左場,雖然樓底唔高,但環境幾好,reception位又好闊落好靚,就係唔知食物好唔好,同埋好似樓上ching咁講,賓客會唔會覺得間酒店cheap,不如擺酒樓

引用:
原帖由 amememe 於 13-12-2018 15:01 發表

已經睇左場,雖然樓底唔高,但環境幾好,reception位又好闊落好靚,就係唔知食物好唔好,同埋好似樓上ching咁講,賓客會唔會覺得間酒店cheap,不如擺酒樓 ...
這間酒店肯定唔係高級, 但是亦肯定唔係差, 點都唔會cheap,同擺酒樓完全唔同class

anyway人地點講都冇用, 最緊要自己喜歡, 同埋決定左, 就不要諗返轉頭

引用:
原帖由 JoJo_J 於 2018-12-14 12:31 AM 發表

這間酒店肯定唔係高級, 但是亦肯定唔係差, 點都唔會cheap,同擺酒樓完全唔同class

anyway人地點講都冇用, 最緊要自己喜歡, 同埋決定左, 就不要諗返轉頭 ...
謝謝你

引用:
原帖由 amememe 於 2018-12-14 10:12 AM 發表

謝謝你
請問一圍幾錢🙏🙏

引用:
原帖由 Tiger1121 於 15-12-2018 08:20 發表

請問一圍幾錢🙏🙏
$12000左右

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 amememe 於 14-12-2018 10:12 發表

謝謝你
祝諸事順利,開開心心地籌備

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Tiger1121 於 15-12-2018 08:20 發表

請問一圍幾錢🙏🙏
$12000左右

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]