註冊 登入

離婚,對方不賣樓點算! 香討焦點

離婚,對方不賣樓點算! E-mail 此主題給朋友

結婚十年育有一子,婚後有一層樓,因男方出軌已協商離婚。
離婚協議寫明層樓兩人平分,每月5千蚊生活費養個仔。
但男方依家不賣樓又不肯平分層樓俾我,連5000蚊生活費都一拖再拖!
層樓係無寫我嘅名,當時結婚無諗太多!都無諗過離婚!依家男方堅持不賣樓搵唔到人,律師都拿佢無辦法!我到底要點做?

給她驚喜
揾過第個律師囉

引用:
原帖由 vinylly 於 2018-12-4 10:42 PM 發表

揾過第個律師囉
我同佢是協商離婚

引用:
原帖由 晚間滴滴馬 於 2018-12-4 10:46 PM 發表

我同佢是協商離婚
找律師打上庭,比官判

引用:
原帖由 damonm 於 2018-12-4 11:05 PM 發表

找律師打上庭,比官判
要錢又要時間,已經簽咗離婚,不過佢全部都不照做。

引用:
原帖由 晚間滴滴馬 於 2018-12-4 11:08 PM 發表

冇計,協議只是你哋承諾,同協議離婚一樣,找律師搞,官判,冇得賴皮了

咁你自己吾帶眼識人 自己蠢 怪你父母生到你咁蠢好過啦 關你老公咩事 日日對住個蠢蛋 你老公俾人迫到離婚 佢真慘 你先係罪人 不應俾一蚊你 相對你要問你父母賠償

引用:
原帖由 晚間滴滴馬 於 2018-12-4 11:08 PM 發表

你找律師資詢下先,因是你律師,會保障你的

引用:
原帖由 高大肥肥菠菜 於 2018-12-4 11:14 PM 發表

咁你自己吾帶眼識人 自己蠢 怪你父母生到你咁蠢好過啦 關你老公咩事 日日對住個蠢蛋 你老公俾人迫到離婚 佢真慘 你先係罪人 不應俾一蚊你 相對你要問你父母賠償 ...
請尊重人,不要一來就鬧人!

引用:
原帖由 damonm 於 2018-12-4 11:14 PM 發表

你找律師資詢下先,因是你律師,會保障你的
好好

引用:
原帖由 晚間滴滴馬 於 2018-12-4 11:17 PM 發表

好好
資詢一小時,也要幾千蚊的,但一定你律師一定以你行先,如果又只他出律師,唔好制了,振作

引用:
原帖由 高大肥肥菠菜 於 2018-12-4 11:14 PM 發表

咁你自己吾帶眼識人 自己蠢 怪你父母生到你咁蠢好過啦 關你老公咩事 日日對住個蠢蛋 你老公俾人迫到離婚 佢真慘 你先係罪人 不應俾一蚊你 相對你要問你父母賠償 ...
我真係>><<1,有病!一來就鬧人,你無人教!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 晚間滴滴馬 於 2018-12-4 11:16 PM 發表

佢唔明架啦⋯⋯唔好理佢啦,

引用:
原帖由 damonm 於 2018-12-4 11:19 PM 發表

資詢一小時,也要幾千蚊的,但一定你律師一定以你行先,如果又只他出律師,唔好制了,振作
離個婚好Q貴

引用:
原帖由 晚間滴滴馬 於 2018-12-4 11:16 PM 發表

請問我邊一點講錯?佢強姦你定攞刀迫你離婚?老公你吾係自己選?定古代未見過就結婚

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。