註冊 登入

[護膚] 暗瘡印整唔走…

暗瘡印整唔走… E-mail 此主題給朋友

每次爆瘡都好大粒, 謝左之後d印都好深色下, 有用去疤gel但效果唔明顯, 有無咩辦法…

熱賣及精選
生瘡時不要用手亂搞佢,免細菌入侵,咁様個傷口冇咁深,印都會淡D。。再唔係做下facial

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alexis_sea 於 2018-12-4 04:39 PM 發表

每次爆瘡都好大粒, 謝左之後d印都好深色下, 有用去疤gel但效果唔明顯, 有無咩辦法…
我之前都好多印,依家好返好多,雖然未完全好(因為懶)

回覆 引用 TOP

我自己會用 杏仁酸/ 維他命C粉 /去疤GEL
因為7月時豆豆都出得好嚴 E+ D印大約去左7成啦

有無試過PICO laser? 聽講都ok有效~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 shimokoi 於 2018-12-4 07:52 PM 發表

我自己會用 杏仁酸/ 維他命C粉 /去疤GEL
因為7月時豆豆都出得好嚴 E+ D印大約去左7成啦
請問邊隻維C粉?同意杏仁酸都有效果

回覆 引用 TOP

用dermept c果個brand ,好好用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alexis_sea 於 2018-12-4 04:39 PM 發表

去美容院做煥膚

回覆 引用 TOP

我都試過暗瘡成日謝完,印都未退就再出d新既暗瘡!好麻煩!試過好多方法都搞唔掂,用左好多錢 ,直至遇到個好好既治療師,用返適合我既產品!
治療師解釋原來我皮膚比較油加上我角質太厚,所以之前做開既facial 我都吸收唔到🤦🏼‍♀️

引用:
原帖由 Meimei88g 於 2018-12-6 01:59 PM 發表

我都試過暗瘡成日謝完,印都未退就再出d新既暗瘡!好麻煩!試過好多方法都搞唔掂,用左好多錢 ,直至遇到個好好既治療師,用返適合我既產品!
治療師解釋原來我皮膚比較油加上我角質太厚,所以之前做開既facial 我都吸收唔到🤦🏼‍♀️ ...
我之前好似你咁,做左2次海綿針好好多啦⋯d印真係淡到

引用:
原帖由 七個加加速裙 於 2018-12-6 04:33 PM 發表

我之前好似你咁,做左2次海綿針好好多啦⋯d印真係淡到
我都有做過矽針,都唔work ...可能唔岩我
不過有朋友成面暗瘡 做就好d 不過每次做完都勁脫皮

引用:
原帖由 Meimei88g 於 2018-12-6 04:37 PM 發表

我都有做過矽針,都唔work ...可能唔岩我
不過有朋友成面暗瘡 做就好d 不過每次做完都勁脫皮
係丫,可能你要打光 或者做下peel

引用:
原帖由 七個加加速裙 於 2018-12-6 04:40 PM 發表

係丫,可能你要打光 或者做下peel
係呀不過唔係個個laser都得,
而家好左好多
唔會再好似以前咁 得閒就爆瘡

引用:
原帖由 Meimei88g 於 2018-12-6 04:44 PM 發表

而家好左好多
最怕石頭瘡

引用:
原帖由 Meimei88g 於 2018-12-6 04:44 PM 發表

而家好左好多
Picoway得唔得呢?

21 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。