• 瀏覽: 14,330
  • 回覆: 46
  • 追帖: 1
各位!小弟我,我就黎結婚,苦惱緊係邊到擺酒
上年我阿哥結婚,間酒樓d野勁難食,
擺完酒之後我阿媽係咁話佢,又話佢冇心揀又話失禮,搞到佢好唔開心
我真係唔想呢樣野又重覆發生係我身上呀!點搞好?

我嗰時就去左club X擺~自己都去過佢唔同分店飲~覺得佢啲食物OK
如果你怕嘅咪俾多啲錢擺酒店~酒店為左自己個朵~啲質素一定有保證

唔好擺啦!甘麻煩!真接俾二十萬禮金咩都唔攪,甘唔知得唔得?

你想擺邊區先

食物質數真係好緊要!!  我未來老公一定要起元朗擺酒, 所以我地逐間酒樓試
我寧願個場冇咁靚, 都要D 餸好食

引用:
原帖由 yuuri 於 2018-12-1 10:47 AM 發表

我嗰時就去左club X擺~自己都去過佢唔同分店飲~覺得佢啲食物OK
如果你怕嘅咪俾多啲錢擺酒店~酒店為左自己個朵~啲質素一定有保證
我地睇左酒店d價錢,真係貴好多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lyretail1969 於 2018-12-1 12:30 PM 發表

唔好擺啦!甘麻煩!真接俾二十萬禮金咩都唔攪,甘唔知得唔得?
我都想,但係四大長老堅持想擺
我地都無計架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 semiknow 於 2018-12-2 11:09 PM 發表

你想擺邊區先
地點最緊要就係就腳,交通方便
其他又無咩所謂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 faywing18 於 2018-12-3 10:02 PM 發表

食物質數真係好緊要!!  我未來老公一定要起元朗擺酒, 所以我地逐間酒樓試
我寧願個場冇咁靚, 都要D 餸好食
可唔可以兩樣都有? 環境同食物都重要

引用:
原帖由 李雍 於 2018-12-11 02:55 PM 發表

問心我自己食過(馬灣、九龍灣、大舞台)同自己擺嗰間club X(石門)係食物都環境都OK的~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大長氣 於 2018-12-11 05:08 PM 發表

逐間試?咁你地試左幾多間啦
都試過7-8間.  但元朗其實都唔數就腳
就返D 九龍朋友, 只可以揀D 地標隔離既酒樓, 咁會易搵D

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大長氣 於 2018-12-11 05:18 PM 發表

想要有環境同食物好都唔係好難
我平時食晚飯個間觀塘星X譽X都有得擺酒
而且仲有個花花佈景板 幾靚架~~
我上次去食飯都影左個舞台
你可以睇下
9097914 ...
真心靚喎!!! 好高級咁.  皇X 個D靚得好俗氣.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 李雍 於 2018-12-11 02:55 PM 發表

樓主, 我擺isquare 金殿海景, 價錢平, 野食Ok, 有view, 出面有個平台可以証婚, 你可以睇睇!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]