• 瀏覽: 62,663
  • 回覆: 231
  • 追帖: 5
早晨

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2018-11-29 10:46 AM 發表

早晨
咁正嘅景,份早餐有無特別好味?

引用:
原帖由 某1個 於 2018-11-29 09:53 AM 發表

你有時間去做穴位(經胳)按摩係好好㗎, 有人幫你推好過自己郁!!
某某,@psplayer @涼涼愛胃胃  
靓Sis們,想請教你哋,有無乜嘢網站或者片,係提供齊全嘅拉筋動作?依家無重訓,唯有玩拉筋only
謝謝

引用:
原帖由 某1個 於 2018-11-29 12:24 PM 發表

你唔係去試ㄧ兩堂運動物理治療師先咩??
聽話啦: 你真係唔可以自己亂嚟㗎!!
佢要過咗下星期,唔知係咪放假。我頸膊又拿住,想話暫時拉住筋先。
前兩日有個朋友話我情況可以試睇一種叫osteopath嘅,我長知識了,第一次聽。
依家好似神農嚐百草咁,暈

引用:
原帖由 某1個 於 2018-11-29 12:50 PM 發表

你試下最簡單的方法: 用大毛巾接起小小當枕頭用!! ... 好多時候頸痛起因係枕頭!!
即係唔用原本個枕頭,改用毛巾訓,試下?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 涼涼愛胃胃 於 2018-11-29 03:06 PM 發表

只做拉筋的原因?無追帖不知乜事
頸膊出咗啲事,搞到頭痛,次次重訓就痛。依家停咗重訓,無乜嘢運動搞作,諗住拉下筋,啲筋耐無拉,好硬。
我喺健版開咗個帖講得比較清楚。

引用:
原帖由 豬仔乜 於 2018-11-29 03:30 PM 發表

我N 年前頸痛到訓唔著, 激痛睇左幾次跌打都無用, 一換枕頭就無事
原來枕頭咁大影響

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alexlovesuki 於 2018-11-29 04:56 PM 發表

睇中醫,針灸治療,對痛症效果好!
呢度比較難搵到信得過嘅針灸,都聽過針灸唔錯,長時間keep住會見效

引用:
原帖由 涼涼愛胃胃 於 2018-11-29 04:54 PM 發表

明白保重呀!
醫生點講?
之前個醫生講係肌肉緊繃導致,但係我觀察可能有啲關連到神經。約咗第二個醫生再睇睇。啲朋友話對住呢度嘅醫生要形容得誇張啲,等佢哋緊張check清楚啲。
希望唔係乜嘢大病大問題,祝我好運

引用:
原帖由 涼涼愛胃胃 於 2018-11-29 05:17 PM 發表

可以買側睡寶2邊硬中間軟
超好瞓我用緊
你幾耐會換新一個枕頭?

引用:
原帖由 selinaaab 於 2018-11-29 08:37 PM 發表

睇左你健版個鋪了,要小心身體呀
有無得轉上yoga , stretching 的堂?
唔好做咁重既重訓住,轉下玩hiit, 練下心肺,其實都幾好玩架。養好傷先 漫漫長路呀 ...
身體唔爭氣,無得硬撐。Stretching堂就無,自己嚟。Yoga係有嘅,係個老師問題。
係呀,轉玩帶氧同拉筋。聽日睇另一個醫生,聽下佢睇法,希望唔係大問題。多謝你關心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 涼涼愛胃胃 於 2018-11-29 10:59 PM 發表

香港醫生也是 祝你早日痊癒
謝謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 涼涼愛胃胃 於 2018-11-29 10:58 PM 發表

就嚟聖誕、做冬、結婚周年紀念
點樣慶祝結婚週年?今年係幾多週年?

引用:
原帖由 豬仔乜 於 2018-11-29 11:07 PM 發表

弓起又一年
Uncle同老爺今年第幾年了?

引用:
原帖由 Cass_away 於 2018-11-29 08:37 PM 發表

冇野啦,返以開始做返運動
之前乜嘢事?恭喜你好返了
可以做運動係一件好事,幸福嘅事。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]