註冊 登入

有冇人買過美國莫桑鑽石?

有冇人買過美國莫桑鑽石? E-mail 此主題給朋友

我喺網上知道,有幾間香港鋪頭,一卡大約$5000 有證書

淘寶就見到1.6卡大約港幣$4200有大陸證書
睇過淘寶實物圖,其實都幾閃

想問下有冇人,買過莫桑鑽石? (不論係香港買定係淘寶買)我只係想知道,質量如何, thank you

熱賣及精選
引用:
原帖由 wahing 於 2018-11-28 09:17 PM 發表

想問下有冇人,買過莫桑鑽石? (不論係香港買定係淘寶買)我只係想知道,質量如何, thank you ...
係好閃,閃到有啲假

引用:
原帖由 ricky8888 於 2018-11-28 10:04 PM 發表

係好閃,閃到有啲假
Ok, 有D假,咁真係要諗下先, thank you

根本就係假,莫桑石鑲嵌好易有損傷

喜樂的心,乃是良藥   憂傷的靈,使骨枯乾   

箴言17:22

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wahing 於 2018-11-28 10:11 PM 發表

Ok, 有D假,咁真係要諗下先, thank you
要 bling bling效果,CZ&莫桑石都可以考慮,熟鑽石的近睇可以分到

引用:
原帖由 ricky8888 於 2018-11-28 10:33 PM 發表

要 bling bling效果,CZ&莫桑石都可以考慮,熟鑽石的近睇可以分到
可能搵日得閒,去鋪頭睇下實物先,再決定買唔買

始終過平鑽石好多倍,係令人心動嘅價錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wahing 於 2018-11-28 09:17 PM 發表

想問下有冇人,買過莫桑鑽石? (不論係香港買定係淘寶買)我只係想知道,質量如何, thank you ...
女仕自用就千萬不要除出來俾其他人看及比較,因為實睇得出,只是俾早前果單499一卡CZ好啲啲!
男仕用來呃🦐條就要小心後果嚴重😂

引用:
原帖由 星臣 於 2018-11-28 11:29 PM 發表

女仕自用就千萬不要除出來俾其他人看及比較,因為實睇得出,只是俾早前果單499一卡CZ好啲啲!
男仕用來呃🦐條就要小心後果嚴重😂
ha ha ......

回覆 引用 TOP

引用:

如果几千蚊,其實可以諗下40份 diamond。始终系Natural diamond

回覆 引用 TOP

性價比高 幾好

回覆 引用 TOP

買真石好過啦,,始終有啲假假地

引用:
原帖由 不是靚靚 於 2018-12-30 09:33 PM 發表

買真石好過啦,,始終有啲假假地
假到冇輪啦,700度近視都睇得出係流嘢啦

回覆 引用 TOP

其實我 最後都「貪得意」買左隻....莫桑石介子
你地大家估下以下 3隻, 邊一隻係 鑽石, 莫桑石, 鋯石啦

純粹分享下,不喜勿插

引用:
原帖由 wahing 於 2018-12-30 10:33 PM 發表

其實我 最後都「貪得意」買左隻....莫桑石介子
你地大家估下以下 3隻, 邊一隻係 鑽石, 莫桑石, 鋯石啦

純粹分享下,不喜勿插
影得咁差其實好難分,免強估下1,3不是鑽石

引用:
原帖由 星臣 於 2018-12-30 10:56 PM 發表

影得咁差其實好難分,免強估下1,3不是鑽石
係囉,用iPhone影,都唔係好清

但係你估中咗喎……1,3,唔係鑽石

22 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。