• 瀏覽: 1,034
  • 回覆: 14
天氣明顯轉涼,連護膚品都開始要換啦
平時夏天用緊嘅護膚品已經明顯唔夠保濕力
所以想叫大家一齊分享下各自嘅3大轉季必備產品
等各位sis都可以互相參考下^^

回覆 引用 TOP

我個人轉季必備產品一定係
clarins double serum
chanel hand cream
kiehl's 唇油

特別係枝double serum
因為我每逢轉季皮膚狀態都唔係太穩定
而且我係缺水乾肌,用左佢就可以令水油平衡好d同埋皮膚狀態都穩定好多

laneige lip sleeping mask
avene soothing mask
Loccitane hand cream

引用:
原帖由 peachforever 於 2018-11-28 03:50 PM 發表

laneige lip sleeping mask
avene soothing mask
Loccitane hand cream
Avene soothing mask 敏感敷佢係幾work

正苦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kkmanchu 於 2018-11-27 02:32 PM 發表

kiehl's 唇油

而且我係缺水乾肌,用左佢就可以令水油平衡好d同埋皮膚狀態都穩定好多 ...
請問double serum係咪個枝水油配方嘅精華?
黎緊冬天我都想試先,不過我就係敏感性皮膚
唔知用唔用得呢?

Luminesce Cellular Rejuvenation Serum
Luminesce Essential Body Renewal
Luminesce Advances Night Repair

引用:
原帖由 hiyoumama 於 2018-11-29 06:04 PM 發表

請問double serum係咪個枝水油配方嘅精華?
黎緊冬天我都想試先,不過我就係敏感性皮膚
唔知用唔用得呢?
敏感肌都用得,我係敏感肌用佢都無事
用完佢反而皮膚仲穩定左
各位缺水敏感肌嘅sis可以一試啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tanfoglio 於 2018-11-29 11:31 PM 發表

Luminesce Cellular Rejuvenation Serum
Luminesce Essential Body Renewal
Luminesce Advances Night Repair
sis全套skincare都係用呢個brand?

最近成日loop呢個網,勁多美容分享,岩晒你~
www.beaubee.com

引用:
原帖由 酒店花花膠袋 於 2018-11-30 04:37 PM 發表

最近成日loop呢個網,勁多美容分享,岩晒你~
www.beaubee.com
入面幾多美容野睇wor~ 謝謝分享

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kkmanchu 於 2018-11-27 02:32 PM 發表

kiehl's 唇油

而且我係缺水乾肌,用左佢就可以令水油平衡好d同埋皮膚狀態都穩定好多 ...
double serum唔錯架! 我自己都有keep住用
近排天氣忽冷忽熱用佢黎保濕都ok

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大長氣 於 2018-11-30 03:16 PM 發表

呢個brand好好用?新野黎? 未聽過wor
佢其實唔新已經出左九年,只是無係市場推廣或明星代言!全個系列除洗臉外其餘都係全球首創專利技術可使細胞再生,持續使用可以年輕20年。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kkmanchu 於 2018-11-30 03:54 PM 發表

sis全套skincare都係用呢個brand?
係呀!本身用開Chanel 但呢個品牌實在好用。

回覆 引用 TOP

double serum 好似幾多人讚
咁岩我都想趁冬天換過枝serum
等我有時間又落下counter試下個質地先

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]