• 瀏覽: 86,149
  • 回覆: 677
  • 追帖: 76
引用:
原帖由 112008 於 2019-6-18 02:04 PM 發表

真係小心, 否則手尾長。
唔好咁諗, 你媽咪都唔會想自己個女有事
我右膝傷好多年前,嗰時恃後生,呢幾年雨多,寒天,吹到風都有風濕唔順感覺,家下終於知以前啲人講咩叫30日易過、30年難當...

昨晚坐床邊側身幫佢按摩,又剪腳甲...屈曲太耐,加埋呢期雨多,行過籠...第一次咁樣,膝蓋突然曲伸不利,拉扯住...心諗:唔通同阿媽交換?係都無壞...

引用:
原帖由 112008 於 2019-6-18 02:09 PM 發表

橙花我大愛😍
飲, 搽, 敷乜都做晒, 最好就係我隻黑眼圈真係淺色左嘛
苿莉好呀, 我公司枱面長期有支用來噴噴, 醒神呀, 飲我亦鐘意
有熟熟齡朋友洗髮後用野薑花水按摩頭皮,佢話出左好多新髮...你有家人有呢啲問題,可試吓。

引用:
原帖由 yeung_dd 於 2019-6-18 02:30 PM 發表

我右膝傷好多年前,嗰時恃後生,呢幾年雨多,寒天,吹到風都有風濕唔順感覺,家下終於知以前啲人講咩叫30日易過、30年難當...

昨晚坐床邊側身幫佢按摩,又剪腳甲...屈曲太耐,加埋呢期雨多,行過籠...第一次咁樣,膝蓋突然曲伸不利,拉扯住...心諗:唔通同阿媽交換?係都無壞... ...
孝順女, 抵讚👍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yeung_dd 於 2019-6-18 02:32 PM 發表

有熟熟齡朋友洗髮後用野薑花水按摩頭皮,佢話出左好多新髮...你有家人有呢啲問題,可試吓。
野薑花我留番來飲, 來敷啦。
對住電腦耐, 有時做到膊頭, 頸痛, 我真係會係公司搵2塊化妝棉來敷住做野嫁。
仲有我隻千年黑眼圈, 野薑花+橙花敷, 1星期後奇蹟地淺左小小
下午3, 4點時, 野薑花+紅薏仁+杏仁粉+石斛, 我的回魂茶, 有力再繼續做捱騾仔。
好老實, 覺得皮膚好左添。
以我一向用花水用到似殺蟲水浸死佢個隻款, 呢期花水用少左喎。

引用:
原帖由 112008 於 2019-6-18 02:43 PM 發表

野薑花我留番來飲, 來敷啦。
對住電腦耐, 有時做到膊頭, 頸痛, 我真係會係公司搵2塊化妝棉來敷住做野嫁。
仲有我隻千年黑眼圈, 野薑花+橙花敷, 1星期後奇蹟地淺左小小
下午3, 4點時, 野薑花+紅薏仁+杏仁粉+石斛, 我的回魂茶, 有力再繼續做捱騾仔。
好老實, 覺得皮膚好左添。
以我一向用花水用到似殺蟲水浸死佢個隻款, 呢期花水用少左喎。 ...
我返去試吓野薑敷吓膝蓋,敷完再分享

引用:
原帖由 yeung_dd 於 2019-6-18 03:43 PM 發表

我返去試吓野薑敷吓膝蓋,敷完再分享
有點作用的, 親身經驗。
因為我心急得滯, 之前又PK了。
膝蓋又中招, 我有敷嘛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yeung_dd 於 2019-6-18 01:45 PM 發表

你倒不如用吓苦橙葉、橙花,甚至岩蘭草、穗甘松
我唔係好識用,因為放精油鍊,試過單用,陣味我覺得好難聞,所以通常都係檸檬,橙,柚子,呢期好喜歡西伯利亞杉,DD sister,要take care

香味真係好個人, 苦橙葉、橙花,岩蘭草、穗甘松 我都喜愛。
苦橙葉係用得最少, 唔知點解, 通常我都唔多會諗起佢喎

引用:
原帖由 yeung_dd 於 2019-6-18 02:32 PM 發表

DD sis, 請問男士也可用野薑花水做頭皮按摩幫助生髮嗎?M字額、頭頂都有脫髮問題

引用:
原帖由 Choco_YY 於 2019-6-18 06:17 PM 發表

我唔係好識用,因為放精油鍊,試過單用,陣味我覺得好難聞,所以通常都係檸檬,橙,柚子,呢期好喜歡西伯利亞杉,DD sister,要take care
用1d厚重打底,加上其他香甜味就和諧。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 112008 於 2019-6-19 10:33 AM 發表

香味真係好個人, 苦橙葉、橙花,岩蘭草、穗甘松 我都喜愛。
苦橙葉係用得最少, 唔知點解, 通常我都唔多會諗起佢喎
因為你大情大性,沒心沒肺,吞得痾得...無鬱無悶要消

引用:
原帖由 !PO 於 2019-6-19 01:31 PM 發表

DD sis, 請問男士也可用野薑花水做頭皮按摩幫助生髮嗎?M字額、頭頂都有脫髮問題
人地經驗分享;我覺得加上按摩係促銷血液循環,有利激活。按花水清清爽,按油就好難常做,或者用得多。

有啲男士脫髮係遺傳性,要睇吓家族人。另亦同雄激素有關...比女士稀疏幼弱髮性質多元化啲。

引用:
原帖由 哆啦C夢 於 2019-6-19 02:29 PM 發表

紫草膏細路子唔得用?幸虧睇到了,剛准備畀baby買一個塗塗
主要紫草有抑制生育系統功能,大量長期吸收點都係風險。
唔係話唔用得,但唔適宜大面積,長用咁吸收。
如果燙傷灼傷咁發範圍,短時間用無咩太大影響。

大人嘅你仲想生育,都唔適宜長期大量攝取。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yeung_dd 於 2019-6-19 02:44 PM 發表

因為你大情大性,沒心沒肺,吞得痾得...無鬱無悶要消
即係我夠癲啦
都好, 吞得痾得, 人生相當ok

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]