註冊 登入

[其他] 分享中左美容院不良手段經歷

本主題由 mongkok brother 於 2018-12-4 10:22 AM 分類

分享中左美容院不良手段經歷 E-mail 此主題給朋友

上個post可能唔小心開左美容院名所以被刪,
同埋見到有位師姐被美容院毀容既貼都刪左
希望佢早日康復

所以今個貼係分享為主
大家不要介紹任何東西給我,感謝

我因貪靚去左大型美容院到試做一個療程,結果比顧問勁hardsell,放低左小小訂(約1000元)先能逃脫

之後聽聞非大型美容院比較有良心,睇佢地網站仲標明絕不hardsell,有單次收費,結果上到去都係瘋狂hardsell
仲黑哂面話自己唔係hardsell緊我,只係出於好心提醒,想為我好
話join左呢個package,你生活會唔同哂,會得到靚仔心地男士追求
本想單次收費,但單次收費個價錢貴得驚人,買package圍返起每次平一次有多
結果定力唔夠join左個package

以為件事已完,開開心心做療程
但每次上去做treatment 都比顧問瘋狂sell我另一個package, 仲不停sell我買佢地d護膚產品我當然拒絕
佢地仲話自己唔係hardsell緊我,只係出於好心提醒,咁做都係為我好,話我唔知足,仲話比哂機會我,唔識珍惜

結果之後做treatment愈黎愈難book,book到上到去都係咁sell,有時一個星期都做唔到一次
最後都係中途放棄冇做
大大話話都唔見左接近兩皮,小妹都係收入唔高的打工仔
現在對美容院都有心理陰影.......唉

熱賣及精選
引用:
原帖由 3個小主席 於 2018-11-4 09:36 PM 發表

上個post可能唔小心開左美容院名所以被刪,
同埋見到有位師姐被美容院毀容既貼都刪左
希望佢早日康復

所以今個貼係分享為主
大家不要介紹任何東西給我,感謝

我因貪靚去左大型美容院到試做一個療程,結果比顧問勁hardsell,放低左小小訂(約1000元)先能逃脫

之後聽聞非大型美容院比較有良心,睇佢地網站仲標明絕不hardsell,有 ...
2皮咁多,我最多唔去最後果次,幾百蚊豪俾佢咋。

引用:
原帖由 milktmn 於 2018-11-4 10:29 PM 發表

第一次 去大型美容院 被hardsell
為左想快d走人,傻傻地放低左一千訂金走人,(最後冇再上去)

第二次 去左另一間冇咁大型美容院 買左個package
總共 碌左1萬8千蚊
同一間美容院 比個顧問係咁sell我買佢地護膚產品,又再次定力唔夠 買左7舊水
所以夾夾埋埋都有接近2萬

但最後每次上去都瘋狂sell我買另一個package,又sell我買另一隻護膚產品
雖然呢次定力夠拒絕,之後feel到美容師hea做,同埋難booking(兩個星期先book到做一次),好彩book到上到去都比佢地狂sell我
我怕精神崩潰,所以療程做左一半唔敢再上去

引用:
原帖由 3個小主席 於 2018-11-4 10:46 PM 發表

第一次 去大型美容院 被hardsell
為左想快d走人,傻傻地放低左一千訂金走人,(最後冇再上去)

第二次 去左另一間冇咁大型美容院 買左個package
總共 碌左1萬8千蚊
同一間美容院 比個顧問係咁sell我買佢地護膚產品,又再次定力唔夠 買左7舊水
所以夾夾埋埋都有接近2萬

但最後每次上去都瘋狂sell我買另一個package,又sell我買另一隻護膚產品
...
所以呢度sis話唔帶咭,cash上去做facial.

引用:
原帖由 milktmn 於 2018-11-4 10:52 PM 發表

所以呢度sis話唔帶咭,cash上去做facial.
身份證明文件都唔應該帶
有d美容院好狗,你冇錢即刻幫你伸請張貸款卡借錢
不過樓主間美容院真係黑店
買左package都仲繼續hardsell
拒絕又搞小動作

引用:
原帖由 阿強~ 於 2018-11-4 11:11 PM 發表

身份證明文件都唔應該帶
拒絕又搞小動作
所以我覺得呢個世界真係好手然恐怖,恐怖得有點心寒
人類搵錢搵到冇哂人性,最重要是自己賺錢,唔理消費者生死
世界上只有永遠既利益唔會有永遠既朋友..... 真的很灰...

引用:
原帖由 3個小主席 於 2018-11-4 11:36 PM 發表

所以我覺得呢個世界真係好手然恐怖,恐怖得有點心寒
人類搵錢搵到冇哂人性,最重要是自己賺錢,唔理消費者生死
世界上只有永遠既利益唔會有永遠既朋友..... 真的很灰... ...
最好去獨家經營果d..自己唔會做衰自己

回覆 引用 TOP

好多年前都試過比黑店悦容莊,夾住劏,當時好似買左8500package,又系做左一半無做

回覆 引用 TOP

邊間呀師姐?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿強~ 於 2018-11-4 11:11 PM 發表

身份證明文件都唔應該帶
拒絕又搞小動作
好恐怖呀,仲要即刻申請卡

回覆 引用 TOP

依家好似多左美容院以"絕不hardsell"做買點 黎呃顧客上去hardsell

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 milktmn 於 2018-11-4 10:29 PM 發表

同感,我都有間唔敢再去,用啲料勁cheap 去到最後幾次已經狂sell,我話趕時間佢就問,我幾點要走,仲特登做到提前幾個字.....逼我入房

引用:
原帖由 進擊的OL 於 2018-11-18 10:40 PM 發表

同感,我都有間唔敢再去,用啲料勁cheap 去到最後幾次已經狂sell,我話趕時間佢就問,我幾點要走,仲特登做到提前幾個字.....逼我入房
呢d鋪要講d名出黎俾大家提防下…

引用:
原帖由 milktmn 於 2018-11-19 12:30 AM 發表

呢d鋪要講d名出黎俾大家提防下…
好耐之前utube(r)lemon頭介紹過架!開名好似會比人block

加 d xx就唔會。
我不嬲唔信呢d種人…kol果d.

62 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。