註冊 登入

16:8分享下!

引用:
原帖由 ferrari999 於 2018-11-23 12:58 AM 發表

點加你好友
按我頭像?

熱賣及精選
引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2018-11-23 01:18 AM 發表

按我頭像?
加不了,你加我,hi我

引用:
原帖由 ferrari999 於 2018-11-23 02:33 AM 發表

加不了,你加我,hi我
加咗

引用:
原帖由 yeeki_ab 於 2018-11-23 03:04 AM 發表

加咗
點傾計,Sd唔到信息哈哈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andyyyy 於 2018-10-29 02:21 PM 發表

上網睇左16:8輕斷食法,試下!
男,大叔一名,試左兩個禮拜,中午12點至8點食野,其他時間唔食,唔係好難,只係當晏啲食早餐咁,兩個禮拜瘦左5磅,條腰幼左啲褲鬆左,由69kg減到66.5kg,其實野就冇乜食少到只係進食時間短左,都幾得喎!目標係減到64kg!有興趣可以試下! ...
想請問~做16:8,但不規定時間是否都可以?即計算16個小時後才食嘢.因我份工作要輪班的,所以未必能每日按同一時間進行.

回覆 引用 TOP

不規定時間一定不會成功。我識嘅朋友有幾個徹底失敗就係因為斷食時間不規則,結果減唔之餘仲肥咗!

引用:
原帖由 nitricacid 於 2018-11-26 04:22 PM 發表

不規定時間一定不會成功。我識嘅朋友有幾個徹底失敗就係因為斷食時間不規則,結果減唔之餘仲肥咗!
好的!明白.謝謝你.

回覆 引用 TOP

距离上次更新剛好廿天,今早上磅是104.9公斤,這段減了3.8公斤,至今已減17.8公斤。這廿天減得慢了是因為期間多應酬,吃了十一餐,全部出街吃,但就嚴格奉行20:4,故此雖吃多了但仍可減掉一些重量。食方面沒有挑,期間有六餐是中式飲茶中午吃,蝦餃燒賣糯米飯甚麼都吃,其餘是晚飯,火鍋填鴨牛扒,都有吃。星期六例行體檢,一切正常!下次更新將會時公斤數跌到兩位數字的時候!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ThE_TrUe5566 於 2018-11-3 06:10 PM 發表

我係生酮飲食再配合16:8
得唔得?

如能切實執16:8加生酮,肯定得。有個例子:朋友老公網球教練,但日久失修,除肥胖外體力都退化,結果實行生酮加16:8一年多後,變返筋肉人,剛剛仲攞咗中游會香港網球公開賽45歲以上組別男子單打冠軍!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Terra6620 於 2018-11-27 11:39 AM 發表

得唔得?
得👍🏻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nitricacid 於 2018-11-13 11:00 PM 發表

我有朋友兩公婆一齊生酮,結果現在約佢地食飯,只有兩個選擇:日本魚生或火鍋
韓燒都可以😂

回覆 引用 TOP

揀適合的生酮食物對我而言覺得很麻煩,例如生酮提倡的防彈咖啡,我就接受不來。

距上次更新约两星期,明天要回香港做大检,要在医院过一晚那种身体检查。晚上刚过磅,100.5公斤,血压113/70,开始清水断食减磅至今二个月四天,共减去22.2公斤。虽然还未达到两位数公斤但整体结果是满意的。这次体检后如结果没有特别问题,我就会开始第二阶段目标,减至90公斤以下。初步会试一个44:4的型式,即每四十八小时只进食四小时,另加器械健身,希望收紧肌肉。最后这十公斤我希望用两个月时间减掉,之后就开始去保持。我相信大有机会成功,因为最辛苦的阶段已捱过。

回覆 引用 TOP

距上次更新約三星期,十二月十日回港體檢,回之前上磅係100.3kgs,回去先抽血,跟住去咗日本五天,天天勁食,有三晚仲係放題..........,一星期後睇報告,壞膽固醇降到史前新低1.5,回京以後過磅上返到104.5,於是開始做20:4,由於時近大節日好多飯局,一不能全斷食,近兩星期每天都食一餐,但就堅守20:4,結果體重有所下降,但去到102左右就只保持,冇乜上落。節日完結,明天恢復清水斷食,目標先到95kgs樓下,達標再更新...........

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。