註冊 登入

16:8分享下!

16:8我都有興趣試下
如果我係1-9pm期間進食得唔得?其餘16個鐘係咪連水果都唔食得?
Thx

熱賣及精選
引用:
原帖由 happy~haha 於 2018-11-10 11:54 AM 發表

16:8我都有興趣試下
如果我係1-9pm期間進食得唔得?其餘16個鐘係咪連水果都唔食得?
Thx
其他時間應該只可以飲水。

回覆 引用 TOP

咖啡,茶都可以,重點一定要無糖!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nitricacid 於 2018-11-8 04:53 PM 發表

未驚過
👍👍👍👍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nitricacid 於 2018-11-1 08:45 AM 發表

16:8轻继食方法有效。但好多人犯咗一个好大毛病就系喺果三餐搏命食!虽然话任食,但如果keep住猛食高糖高脂,能量吸收量大过消耗,点会减到磅?所以要挑食并保持七分饱,断食才有功効。 ...
中途會否飲咖啡茶?

回覆 引用 TOP

咖啡,茶,水都可以,只要係無糖!

森美都有試過!

回覆 引用 TOP

我只可以講每人體質唔同,youtube有好多片介紹,做之前亦應咨詢醫生。

回覆 引用 TOP

我有friend 用入門版生酮diet + 間中fasting  但係佢係有一個前運動員讀sport science degree嘅trainer 俾advice.  

普通人自己斟酌下先行

我自己都冇咁大決心用d咁勁嘅trainer   我交唔到課練習對方都冇心教

引用:
原帖由 100000volt 於 2018-11-13 09:25 PM 發表

我有friend 用入門版生酮diet + 間中fasting  但係佢係有一個前運動員讀sport science degree嘅trainer 俾advice.  

普通人自己斟酌下先行

我自己都冇咁大決心用d咁勁嘅trainer   我交唔到課練習對方都冇心教 ...
真正生酮好難跟

回覆 引用 TOP

我有朋友兩公婆一齊生酮,結果現在約佢地食飯,只有兩個選擇:日本魚生或火鍋

引用:
原帖由 nitricacid 於 2018-11-1 06:28 AM 發表

我又嚟試,但再激啲!Water fasting:即只飲水不進食!
男,175 cm 55歲,十月七日起步122.7 kgs,今天十一月一日剛過磅108.6 kgs,期間食過六餐,全部出街食,應酬,盡力忍口但乜都食。事實上第一目標110 kgs已達,現在進入第二目標99 kgs,終極目標90 kgs以下。暫時身體反應正常,冇乜飢餓感,証明我脂肪太多,仲有排燒。即時效果,除磅數下降,明顯面尖咗,皮帶 ...
師兄一試就咁激,厲害。長時間斷食要小心復食及補充維生素/礦物質。

回覆 引用 TOP

我並不是一時衝動,而是試過很多方法都沒有效,功效不顯著兼快反彈。現時已試個多月,明天過後會有更新。最近發多了兩個轉變:1. 之前有夜尿,起碼一次,近這星期來全程安眠,期間沒有醒過(平常晚上十時睡,早上六時起床)。2. 扣皮帶現要扣多三格。3.午間沒有再打瞌睡。這些轉變令我更相信water fasting除了可減磅外,更能調節身體的狀態。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nitricacid 於 2018-11-13 12:38 PM 發表

咖啡,茶,水都可以,只要係無糖!
啤酒可不可以

引用:
原帖由 ferrari999 於 2018-11-20 06:48 AM 發表

啤酒可不可以
啤酒好多糖的

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。