註冊 登入

16:8分享下!

引用:
原帖由 andyyyy 於 2018-11-1 04:39 PM 發表

正餐冇乜少到,只係食少左好多立雜嘢!
食少好多立雜野已經差好遠了

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
我係控制埋卡路里,基本唔會過一千,日日都有下降0.幾KG,之前係72,現在是70.3左右

回覆 引用 TOP

我都係用緊16/8,由最初53kg減到現在47.幾kg,用咗5個月左右,平時冇運動

回覆 引用 TOP

留意下輕左肌肉定脂肪 另一位師兄既似係絕食多過fasting

回覆 引用 TOP

我係生酮飲食再配合16:8

今天剛好做water fasting滿一個月,今早上磅是108.5公斤,比一個月前開始時的122.7公斤,輕了14.2公斤,期間吃過十一餐,全是出外應酬,吃的東西大部份不健康,但吃的時候正常地吃,不會刻意吃多或吃少。至於喝水,我不只單喝水,我自我調整加了茶和黑咖啡,重點是全部無糖。上星期五剛到老友醫生診所例檢,身體指標一切正常。明天正式進入第二階段,目標99公斤。希望兩星期內達標,期間保持約三天吃一餐的幅度。會繼續更新進度。

引用:
原帖由 nitricacid 於 2018-11-7 09:04 PM 發表

今天剛好做water fasting滿一個月,今早上磅是108.5公斤,比一個月前開始時的122.7公斤,輕了14.2公斤,期間吃過十一餐,全是出外應酬,吃的東西大部份不健康,但吃的時候正常地吃,不會刻意吃多或吃少。至於喝水,我不只單喝水,我自我調整加了茶和黑咖啡,重點是全部無糖。上星期五剛到老友醫生診所例檢,身體指標一切正常。明天正式進入第二階段,目標99公斤。希望兩星期內達標,期間保持約三天吃 ...
真係甘拜下風,我呢排唔知係咪適應左,停左喺66冇上冇落,不過條腰帶又繼續鬆,呢幾個禮拜都係正常飲食,冇刻意節制亦冇暴飲暴食!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nitricacid 於 2018-11-7 09:04 PM 發表

今天剛好做water fasting滿一個月,今早上磅是108.5公斤,比一個月前開始時的122.7公斤,輕了14.2公斤,期間吃過十一餐,全是出外應酬,吃的東西大部份不健康,但吃的時候正常地吃,不會刻意吃多或吃少。至於喝水,我不只單喝水,我自我調整加了茶和黑咖啡,重點是全部無糖。上星期五剛到老友醫生診所例檢,身體指標一切正常。明天正式進入第二階段,目標99公斤。希望兩星期內達標,期間保持約三天吃 ...
30日內只食過 11歺 ... 2-3日先1歺?!?!?
我冇energy 個腦唔識轉, 真係熄哂机!!

回覆 引用 TOP

我脂肪太豐厚,所以頂到!

引用:
原帖由 nitricacid 於 2018-11-8 03:54 PM 發表

我脂肪太豐厚,所以頂到!
小心令代謝減慢,得不償失

回覆 引用 TOP

未驚過

引用:
原帖由 nitricacid 於 2018-11-8 04:53 PM 發表

未驚過
到真係的時候就知道了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nitricacid 於 2018-11-8 04:53 PM 發表

未驚過
你準備實行一世嗎?

回覆 引用 TOP

終極目標90公斤樓下,但達到咗第二階段目標99公斤會keep一輪,改做20-4,每日一餐,即每日四小時進食,二十小時斷食。

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。