• 瀏覽: 4,096
  • 回覆: 22
office 未結婚既女同事係唔係通常成為男同事(包括已婚的)言語上戲弄/調戲對象? 已婚的男同事對結左婚既女同事好似比較behave..

熱賣及精選
如何面對世界flirt已婚男?

愛情 愛情問題

By COSMO

Joven:

有個Case想你給點意見:我公司有個靚仔已婚男同事,鍾意四圍flirt女同事。起初我認為他是世界flirt。但慢慢連我一位女同事都發覺他是特別鍾意flirt我,我就是那種個子小小,常懷笑容,善解人意,男人好想保護我,跟我訴心事的類型。起初我覺得喺公司長時間工作,又沉悶,大家又有common interest,無咩所謂。

大概一個月前的公司飯,我坐在他隔離,他飲咗幾杯,就跟我講結婚係佢所犯最大的錯誤。跟太太生活有問題,暗示對我有好感,想「要」我之類。我對佢講的所有嘢,都無俾意見扮聽唔到。前幾天公司annual dinner,我刻意不坐他隔離,點知臨走前我碰巧站在他身邊,佢竟然借醉用手攬我一下想錫我一啖。好彩我反應快,避開咗,佢嘴咗空氣 。不過我都嚇一嚇,如果真係俾佢嘴咗,都唔知俾咩反應。事情點收科???

在未發生強吻事件前,我着實心動的,亦有想過他日若果他離婚,會否選擇我之類……但是發生強吻事件後,起初我都會幫他想藉口:他是貪玩,太鐘意我控制唔到自己等等……但係他是一名鹹濕佬的感覺已刻在我心,雖然我不排除他真的有一點喜歡我。現在他仍會keep住同我講好多嘢,調戲我。我有咩可以做來保護自己?其實我已對他避忌咗,對世界flirt有咩handle方法?

經驗豐富的你,有咩意見?佢其實在想甚麼?

Your 小讀者

Hey小讀者: 

你的個案實是太typical的已婚心野男的case!也猜不到,這麼粵語長片式的藉口,今日還有男人用來把妹!!事情好簡單,如果他真的喜歡你,就應該懂得尊重你,借醉抽水也太扯了吧。再者,他是世界flirt,而特別向你埋手,會唔會係你畀人的感覺特別好蝦?還有,你是否也要負一點責任,明知他四圍flirt,你還給他反應?還理睬他?

After all,他究竟想點其實不重要,最重要是,你想點?如果佢真的向你表白,說愛你,你會否接受和他展開戀情?你希望和一個有這種性格和行為的男人談戀愛嗎?

要記住,不管世界末日是否快要來臨,身為Smart City Girl,都不應該將時間花在無謂人身上,你的善解人意和笑容,應該用在值得的事和懂得尊重和欣賞你的人身上。

如果他再有所行動,坦白跟他說明請佢尊重。如果他還繼續flirt你,一定要企硬,不理他好了,然後再給他一個看不起他的眼神。還有,你有沒有考慮把這事告訴上司?某程度上,他的行為可能已經構成性騷擾呢!

一定唔係啦

回覆 引用 TOP

No

回覆 引用 TOP

果啲PK無聊兼口賤,笑人老處!
大L把呢D人!

回覆 引用 TOP

好多公司,一樣大把師奶亞姐,言語上玩9d青頭仔。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lifeislikemusic 於 2018-10-28 11:48 PM 發表

office 未結婚既女同事係唔係通常成為男同事(包括已婚的)言語上戲弄/調戲對象? 已婚的男同事對結左婚既女同事好似比較behave..
總之, 女士無人撩,無人同佢講笑,人品一定系好差好差了.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lifeislikemusic 於 2018-10-28 11:48 PM 發表

個個男人都咸濕

吹水閒聊,遇到口賤的人,咪以牙還牙,小事

回覆 引用 TOP

自己顧掂自己先啦~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 victoriacity 於 2018-10-29 03:12 PM 發表

個個男人都咸濕
女人一樣咸濕,不過唔多响男人面前表現自己嘅呢一面

回覆 引用 TOP

唔好唔開心上黎啦,你冇能力分辨。

回覆 引用 TOP

NOOO

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]