• 瀏覽: 3,784
  • 回覆: 15
我係威爾斯公家症排左5年了
28歲開始排,32歲見醫生話要做手術
因為輸卵管兩邊塞左,要兩邊切除
醫生建議切除對做ivf 既成功率高D,所以做左
之後手術後要排到2019年5月先有得做ivf
好開心既係醫院打比我話可以提早
呢個月可以去醫院開始我既ivf 療程
前幾日經期第一日去左醫院抽血同照超聲波
即日比左錢拎藥,要食避孕藥同埋噴鼻
之後就係11月7日返醫院抽血同照超聲波
無問題就可以開始打針
呢段時間我每朝飲滴雞湯,食避孕藥,食葉酸,盡量戒口太甜太咸太辛辣都唔食,夜晚浸腳半個鐘,上網睇好多人話呢個過程對ivf 成功率高好多,唔知有冇sis 都係同我一樣呢? 祝大家好孕

點解樓主唔去私院? 咁做完手術之後仲有冇得生?

引用:
原帖由 kakachengisme 於 2018-10-12 10:04 PM 發表

我係威爾斯公家症排左5年了
28歲開始排,32歲見醫生話要做手術
因為輸卵管兩邊塞左,要兩邊切除
醫生建議切除對做ivf 既成功率高D,所以做左
之後手術後要排到2019年5月先有得做ivf
好開心既係醫院打比我話可以提早
呢個月可以去醫院開始我既ivf 療程
前幾日經期第一日去左醫院抽血同照超聲波
即日比左錢拎藥,要食避孕藥同埋噴鼻
之後就係11月7日返醫院抽血同照超聲波
無問題就可以開始打針
...
中藥會影響荷爾蒙,到時抽血及照超聲波時可能有誤差

引用:
原帖由 高大綠色牛牛 於 2018-10-17 08:46 PM 發表

點解樓主唔去私院? 咁做完手術之後仲有冇得生?
有錢就梗係想趁後生做,就係無錢先要排政府,做完手術係無機會自然生育,一定要靠試管

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 超級原始的貓奴 於 2018-10-21 05:43 PM 發表

中藥會影響荷爾蒙,到時抽血及照超聲波時可能有誤差
我無食中藥,平時都係間中燉花膠食

引用:
原帖由 kakachengisme 於 2018-10-22 10:29 PM 發表

有錢就梗係想趁後生做,就係無錢先要排政府,做完手術係無機會自然生育,一定要靠試管
冇買保險咩
咁你以後咪唔可以同老公用搞嘢呢個方法去生BB囉

引用:
原帖由 高大綠色牛牛 於 2018-10-22 10:30 PM 發表

冇買保險咩
咁你以後咪唔可以同老公用搞嘢呢個方法去生BB囉
Sorry 我覺得同你溝通唔到

引用:
原帖由 kakachengisme 於 2018-10-22 10:32 PM 發表

Sorry 我覺得同你溝通唔到
有錢人同冇錢人梗係溝通唔到

引用:
原帖由 高大綠色牛牛 於 2018-10-22 10:32 PM 發表

有錢人同冇錢人梗係溝通唔到
哦。。你咁有錢你繼續搭車返工啦

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 高大綠色牛牛 於 2018-10-22 10:37 PM 發表

你咁冇錢繼續做手術喇 繼續去政府醫院做一世手術
多謝你既祝福

引用:
原帖由 kakachengisme 於 2018-10-22 10:38 PM 發表

多謝你既祝福
打麻醉係咪好開心 係咪有俾人迷暈嘅感覺

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kakachengisme 於 2018-10-22 10:29 PM 發表

原來冇錢 窮就真係唔應該生BB

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kakachengisme 於 2018-10-22 10:30 PM 發表

我無食中藥,平時都係間中燉花膠食
唔好落藥材就ok喇

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]