註冊 登入

男友想同居好唔好?

男友想同居好唔好? E-mail 此主題給朋友

我住元朗,他住北角,大家在觀塘上班,好多時他送我回家後,他好夜才能回家,我怕他累。

另一方面他有需要,每次要他屋企無屋企人或我屋企無屋企人,大家才能親親,試過造到中途他屋企人返來十分尷尬。

他想同我同居,打算在九龍灣租地方住,除了方便上班,大家又可以無拘束親親。

但表姐話唔好啊,她話以她經驗,男人很難可以同女友親親一次才會重視同錫女友,如果同居天天見天天親親,感情就好快淡。

大家有甚麼意見?

引用:
原帖由 一份温暖的 於 2018-10-12 05:06 PM 發表

我住元朗,他住北角,大家在觀塘上班,好多時他送我回家後,他好夜才能回家,我怕他累。

另一方面他有需要,每次要他屋企無屋企人或我屋企無屋企人,大家才能親親,試過造到中途他屋企人返來十分尷尬。

他想同我同居,打算在九龍灣租地方住,除了方便上班,大家又可以無拘束親親。

但表姐話唔好啊,她話以她經驗,男人很難可以同女友親親一次才會重視同錫女友,如果同居天天見天天親親,感情就好快淡。

大家有甚麼意見 ...
親親你老味啦, 死GAY佬

回覆 引用 TOP

當然好

回覆 引用 TOP

妳表姐講得啱,唔同居妳地段感情會好耐,但一同居包妳半年即分手,因為男朋友玩厭妳啦

唔好同居

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一份温暖的 於 2018-10-12 05:06 PM 發表

大家有甚麼意見 ...
租樓係奢侈消費行為,要解決性需要可以爆房。

另外香港係一個好安全嘅城市,女士唔係必需要有人護送的。

最後大個了,表咩姐話,你係咪有智力障礙?

如果有心同佢長久,同居試下都好既

引用:
原帖由 利害小子 於 2018-10-12 05:46 PM 發表

妳表姐講得啱,唔同居妳地段感情會好耐,但一同居包妳半年即分手,因為男朋友玩厭妳啦
多餘。提出呢啲論調嘅人,思考水平應該唔會高過小學生。

同居半年會厭,結婚半年就唔會厭?拍拖唔夾可以分手,結婚唔夾唔可以離婚?

親親大自然?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leo2towater 於 2018-10-12 05:55 PM 發表

如果有心同佢長久,同居試下都好既
有錢人先有資格租樓。

有屋企唔住走去租樓,呢啲後生仔一係好有實力,一係好有問題。

通常又以後者佔絕大多數。

野外求生係一個好的選擇

上面分析得好岩,我唯有食花生

引用:
原帖由 公司強勁的貓奴 於 2018-10-12 06:01 PM 發表

上面分析得好岩,我唯有食花生
溫馨提示:上面咁多回覆,你唔 quote 文,其他人唔會知你指邊度「上面」。

引用:

大家有甚麼意見 ...
係架, 第二時都唔好結婚呀, 日日嘟嘟好快感情淡。

曖昧讓人受盡委屈  找不到相愛的證據  何時該前進  何時該放棄  連擁抱都沒有勇氣

引用:
原帖由 foolishegg824 於 2018-10-12 06:06 PM 發表

係架, 第二時都唔好結婚呀, 日日嘟嘟好快感情淡。
八達通與讀卡機談戀愛。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。