註冊 登入

[護膚] 想問下有冇邊隻洗面係溫和d既?

想問下有冇邊隻洗面係溫和d既? E-mail 此主題給朋友

想問下有冇邊隻洗面係溫和d?
因為而家用緊個隻洗面唔係咁好用,
每次洗完都feel到好乾
而且黎緊會愈黎愈凍,怕之後會乾到爆紋
唔知你地有無用過邊隻好用可以推介比我?

給她驚喜
引用:
原帖由 bububb883 於 2018-10-10 07:55 PM 發表

想問下有冇邊隻洗面係溫和d?
因為而家用緊個隻洗面唔係咁好用,
每次洗完都feel到好乾
而且黎緊會愈黎愈凍,怕之後會乾到爆紋
唔知你地有無用過邊隻好用可以推介比我? ...
Frexh既大豆洗面乳

如果你想要溫和,你可以試下洗面奶
個d唔起泡,入面嘅化學野都少d

cliniqux洗面奶、misshx蝸牛洗面,2樣洗完唔乾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 milktmn 於 2018-10-10 11:10 PM 發表

Frexh既大豆洗面乳
呢個brand未試過啊 好好用架?

引用:
原帖由 大長氣 於 2018-10-11 12:03 AM 發表

如果你想要溫和,你可以試下洗面奶
個d唔起泡,入面嘅化學野都少d
我而家用緊個枝就係會起泡,
唔通入面真係有好多化學野
難怪我用完塊面覺得拉住拉住咁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bububb883 於 2018-10-11 03:14 PM 發表

呢個brand未試過啊 好好用架?
你網上買d sample試下囉~very good, 貨裝專門店賣三百幾蚊。

回覆 引用 TOP

我以前都用洗面泡泡,
不過之後聽人講話對皮膚唔係咁好
之後都唔敢用lu

回覆 引用 TOP

洗面gel?

我以前鐘意用雪肌萃洗面, 但愎愎年紀大....用完覺得好乾....之後搽野都覺得乾
之後轉用洗面奶, 搽返同樣既野就好左
岩岩朋友比左支潔顏油我試...本來都唔想用, 用油洗面覺得怪怪咁, 但朋友話點都要試一次....試完又覺得真係幾好, 乾淨得黎又潤, 之後搽返野可以成日都唔出油, 最後都叫朋友搭單幫我買黎用

我宜家洗面用緊Cetaphil Gentle Skin Cleanser
呢枝性質幾溫和 洗完都唔會有掹掹緊
我都已經回購左幾枝黎用
你睇下岩唔岩用~~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 烈女乙 於 2018-10-15 04:45 PM 發表

洗面gel?
有推介??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 歪歪YY 於 2018-10-15 07:10 PM 發表

我以前鐘意用雪肌萃洗面, 但愎愎年紀大....用完覺得好乾....之後搽野都覺得乾
之後轉用洗面奶, 搽返同樣既野就好左
岩岩朋友比左支潔顏油我試...本來都唔想用, 用油洗面覺得怪怪咁, 但朋友話點都要試一次....試完又覺得真係幾好, 乾淨得黎又潤, 之後搽返野可以成日都唔出油, 最後都叫朋友搭單幫我買黎用 ...
油好奇怪咁~ 我prefer洗面奶多d

引用:
原帖由 bububb883 於 2018-10-16 12:17 PM 發表

油好奇怪咁~ 我prefer洗面奶多d
油用黎卸妝的確不錯…但之後會再用洗面奶

回覆 引用 TOP

CDP SYNATIF皂

回覆 引用 TOP

16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。