註冊 登入

bf話返工好大壓力,冇啦啦辭左職

本主題由 YanNessIsMe 於 2018-12-12 06:42 PM 關閉

bf話返工好大壓力,冇啦啦辭左職 E-mail 此主題給朋友

我都唔知好嬲定好笑

之前同佢傾計 佢冇啦啦話返工好大壓力 笑住咁叫我養佢(我有錢過佢)

跟住再見面 佢冇啦啦話辭左職 仲要係裸辭

我初時以為佢講笑 但點知見佢 今個月都成日係屋企先知係真!

佢份工只係朝9晚6 有時要ot既文職工 咁都會返工好大壓力?

問佢之後有咩打算 佢話炒下散 接下freelance囉咁 佢仲話要追夢添喎

我想講 佢自己又冇咩技能 又唔細(廿中) 仲係到虛渡光陰?

我從來無嫌過佢冇錢 但我而家真係嫌佢好冇方向冇野心!

熱賣及精選
問下佢將來有咩打算
如果咁大個人都唔知自己想點
搵下個算

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紫色車站 於 2018-9-26 10:50 AM 發表

我都唔知好嬲定好笑

之前同佢傾計 佢冇啦啦話返工好大壓力 笑住咁叫我養佢(我有錢過佢)

佢份工只係朝9晚6 有時要ot既文職工 咁都會返工好大壓力?

問佢之後有咩打算 佢話炒下散 接下freelance囉咁 佢仲話要追夢添喎

我想講 佢自己又冇咩技能 又唔細(廿中) 仲係到虛渡光陰?

我從來無嫌過佢冇錢 但我而家真係嫌佢好冇方向冇野心!
呢啲垃圾男應該盡早丟棄無謂浪費自己光陰

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 紫色車站 於 2018-9-26 10:50 AM 發表

我都唔知好嬲定好笑

我想講 佢自己又冇咩技能 又唔細( ...
少壯不努力???

回覆 引用 TOP

引用:

我都唔知好嬲定好笑

我想講 佢自己又冇咩技能 又唔細( ...
早走早着

回覆 引用 TOP

依家好多後生仔女都會做freelancer或者slash,因為時間彈性,又可以多啲時間做自己野,仲美其名叫自己做「老闆」,但實際情況好差,收入可以好少好唔穩定。。

可能真係想你養佢呢😆😆😆😆

回覆 引用 TOP

幾好, 佢唔洗返工, 可以日日夜夜陪住你, 好多女仔恨都恨唔O黎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 今日理性D 於 2018-9-26 11:56 AM 發表

依家好多後生仔女都會做freelancer或者slash,因為時間彈性,又可以多啲時間做自己野,仲美其名叫自己做「老闆」,但實際情況好差,收入可以好少好唔穩定。。 ...
收入唔穩定但可能多好多...我都識個fd專注音樂做slash...平時會教琴同教游水...但搞笑既系佢其中一份工系axa做保險...佢搵哂搞音樂果班fd或者老闆簽單...
只係呢份保險每月收入已經高過普通文員...

引用:
原帖由 安妮儿 於 2018-9-26 02:15 PM 發表

收入唔穩定但可能多好多...我都識個fd專注音樂做slash...平時會教琴同教游水...但搞笑既系佢其中一份工系axa做保險...佢搵哂搞音樂果班fd或者老闆簽單...
只係呢份保險每月收入已經高過普通文員... ...
人脈廣~識得人多就一定易d簽單既, 保險呢樣野大部人都需要丫嘛

回覆 引用 TOP

呢D咁既人真係早走早著啦

回覆 引用 TOP

智障!男人之家唔番工第時點結婚組織家庭,唔通真係靠你養

回覆 引用 TOP

正廢青
蠢女遇上廢青,天生一對

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 安妮儿 於 2018-9-26 02:15 PM 發表

只係呢份保險每月收入已經高過普通文員... ...
反而我想知做保險都可以part time? 咁既話我都可以叫bf試下,佢乜都冇但最多fd

拍拖拍到好似湊仔咁,陰公
白痴港女

回覆 引用 TOP

63 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。