註冊 登入

bf話返工好大壓力,冇啦啦辭左職

本主題由 YanNessIsMe 於 2018-12-12 06:42 PM 關閉 取消高亮搜尋字詞
引用:
原帖由 紫色車站 於 2018-9-26 10:50 AM 發表

我都唔知好嬲定好笑

之前同佢傾計 佢冇啦啦話返工好大壓力 笑住咁叫我養佢(我有錢過佢)

跟住再見面 佢冇啦啦話辭左職 仲要係裸辭

我初時以為佢講笑 但點知見佢 今個月都成日係屋企先知係真!

佢份工只係朝9晚6 有時要ot既文職工 咁都會返工好大壓力?

問佢之後有咩打算 佢話炒下散 接下freelance囉咁 佢仲話要追夢添喎

我想講 佢自己又冇咩技能 又唔細( ...
飛左佢,叫佢自己去死吧!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
典型無料扮四條類型仲要係懶添十足十似多啦A夢入面嘅大雄

回覆 引用 TOP

係應該追求緊自由同心靈富足,所以好怕有生活上或其他人比佢嘅壓力,不過就要麻煩其他人養佢,好多傑青都係咁,未有能力養掂自己,但就己經一副不食人間煙火嘅心態,講追求理想但乜都唔想做唔想承擔喎。辶,講撚到尾一個字,(懶)
引用:
原帖由 紫色車站 於 2018-9-26 10:50 AM 發表

我都唔知好嬲定好笑

之前同佢傾計 佢冇啦啦話返工好大壓力 笑住咁叫我養佢(我有錢過佢)

佢份工只係朝9晚6 有時要ot既文職工 咁都會返工好大壓力?

問佢之後有咩打算 佢話炒下散 接下freelance囉咁 佢仲話要追夢添喎

回覆 引用 TOP

引用:

我都唔知好嬲定好笑

分手啦

回覆 引用 TOP

求包養

回覆 引用 TOP

引用:

我都唔知好嬲定好笑

打公港女有价

回覆 引用 TOP

基路變態

回覆 引用 TOP

你男友有樓收租嗎?

回覆 引用 TOP

文職工唔可以有好大壓力?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紫色車站 於 26/9/2018 10:50 AM 發表

我都唔知好嬲定好笑

份工只係朝9晚6有時要ot既文職工是好,冇OT的工不要做,二十多歲怕捱,便去旅遊休息一下,若一個月後仍不找工作的男人,妳就要想一想,始終坐食山崩,當佢能捱過便可以繼續工作。

引用:

我都唔知好嬲定好笑

奶媽當正係咁

回覆 引用 TOP

引用:

我都唔知好嬲定好笑

上當年我十幾歲,大我6年嘅男友份工萬鬆d⋯⋯但佢成日出去玩,打麻雀⋯⋯財來財去...玩仲緊要過我...緊要過我地嘅將來
5年後,識左個靚叔,他想一齊
我第一時列出擇偶條件
1.自由
2.結婚
3.有屬於自己嘅屋企
4.不可嫖賭飲吹
佢全部答好...我選擇了他
至今我幸福了11年....我想要的他全部都對現了...
女人啊...最重要清楚自己到底想要d咩
青春有限,不要浪費

回覆 引用 TOP

出嚟做嘢有邊份工會冇壓力 就算你去 做洗廁所你都會畀人鬧啦 唔通畀人鬧又話有壓力又唔做, 睇嚟你男朋友都係廢青一族, 飛得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2018-9-26 11:18 AM 發表

呢啲垃圾男應該盡早丟棄無謂浪費自己光陰

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 慢了一步 於 2018-9-29 06:27 PM 發表

份工只係朝9晚6有時要ot既文職工是好,冇OT的工不要做,二十多歲怕捱,便去旅遊休息一下,若一個月後仍不找工作的男人,妳就要想一想,始終坐食山崩,當佢能捱過便可以繼續工作。 ...
你會唔會掉轉咗來講啊應該係有OT嘅工先至唔使考慮吧

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。