• 瀏覽: 10,805
  • 回覆: 36
  • 追帖: 1
男朋友個好朋友結婚搵左佢做兄弟,咁平時我地都有一齊玩既,識左好多年
新娘湊唔夠姊妹於是叫埋我(其實係新郎哥太多兄弟。。新娘又想配合下兄弟姊妹既人數。。)
咁我又冇咩所謂,反正可以同男朋友一齊,而我主要都係big day當日幫手
去到big day個日見到新娘個下我真係嚇左嚇。。。佢對眼袋仲大過對眼
平時新娘眼袋都勁,但個日唔知咩事,勁誇張,成班姊妹見到都呆左。。
點睇都係化妝個到出事,但我地又唔好意思講,因為個化妝師係新娘既表姐
所以話新娘化妝真係唔好亂揀,唔係後悔一世。。親戚都係咁話

熱賣及精選
結婚先黎料…

回覆 引用 TOP

好慘呀!

回覆 引用 TOP

都未必關化妝師事既, 始終眼袋大化妝都遮唔到d咩, 所以平時一定要保養好d

引用:
原帖由 大蔡林 於 2018-9-18 08:09 PM 發表

都未必關化妝師事既, 始終眼袋大化妝都遮唔到d咩, 所以平時一定要保養好d
說話就唔係咁講,明知新娘眼袋勁仲化臥蠶妝個眼袋好似大左十倍咁
同埋對新人結婚成件事好急,短時間內要籌備婚禮,仲邊有時間執咁多野

我諗尼個情況係個化妝師搞錯咗臥蠶位置,先知會令人感覺眼袋大咗N倍
但有樣野我唔明,雖然話計劃倉促,化妝師好歹係佢親人,無理由抽唔到丁點時間試妝wo

回覆 引用 TOP

幫佢化過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大蔡林 於 2018-9-18 08:09 PM 發表

sis講得啱啊 化妝最多咪遮到黑眼圈 關個化妝師咩事
同埋而家個個都話要韓式 又唔諗清楚係咪真係岩自己
唔好話新娘明知自己嫁人都唔執好d個樣

唔化唔得㗎咩??搽個咀,劃條眉毛,寫两圈係側面就搞掂晒囉,街上面個個塊面都係一两色

引用:
原帖由 mooonn 於 2018-9-17 10:24 AM 發表

男朋友個好朋友結婚搵左佢做兄弟,咁平時我地都有一齊玩既,識左好多年
新娘湊唔夠姊妹於是叫埋我(其實係新郎哥太多兄弟。。新娘又想配合下兄弟姊妹既人數。。)
咁我又冇咩所謂,反正可以同男朋友一齊,而我主要都係big day當日幫手
去到big day個日見到新娘個下我真係嚇左嚇。。。佢對眼袋仲大過對眼
平時新娘眼袋都勁,但個日唔知咩事,勁誇張,成班姊妹見到都呆左。。
點睇都係化妝個到出事,但 ...
冇相點討論啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mooonn 於 2018-9-19 10:42 AM 發表

說話就唔係咁講,明知新娘眼袋勁仲化臥蠶妝個眼袋好似大左十倍咁
同埋對新人結婚成件事好急,短時間內要籌備婚禮,仲邊有時間執咁多野
如果係急結婚,注冊便可以無謂搞塲大龍鳳吧!!

街場無兩面,只有罐底邊.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mooonn 於 2018-9-17 10:24 AM 發表

點睇都係化妝個到出事,但 ...
結婚真係點慳都好
唔好慳新人妝同衫同相。。
之後一定後悔

回覆 引用 TOP

我見過有新娘子貪平係網上面搵D妹妹仔做MUA, 結果, 個妝到夜晚送客果陣出左大事, 離遠已經見到新娘子塊臉好似沙漠缺水咁 ---- 龜裂~

好恐怖囉老實老實~

回覆 引用 TOP

自己化,化得唔靚都無得怨

回覆 引用 TOP

怎麼,新娘化妝師不好嗎?

回覆 引用 TOP

主題標籤 #化妝
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]