註冊 登入

屋企長者不停中騙局,點算

本主題由 粵X 於 2018-11-2 09:46 PM 移動

屋企長者不停中騙局,點算 E-mail 此主題給朋友

長者迷上養生,不停進貢補藥黨,長期買不同保健產品,人蔘粉,藍莓汁,納米茶壺,波動能濾水器乜都岩,屋企人好言相勸唔聽,關係鬧到好畺,可以點?

引用:
原帖由 siutg 於 2018-9-13 07:31 PM 發表

長者迷上養生,不停進貢補藥黨,長期買不同保健產品,人蔘粉,藍莓汁,納米茶壺,波動能濾水器乜都岩,屋企人好言相勸唔聽,關係鬧到好畺,可以點? ...
買得開心,食得放心 就算啦! 開心d放鬆d係真係會健康長命d架。

當然除非冇錢要借錢買令計!

引用:
原帖由 siutg 於 2018-9-13 07:31 PM 發表

長者迷上養生,不停進貢補藥黨,長期買不同保健產品,人蔘粉,藍莓汁,納米茶壺,波動能濾水器乜都岩,屋企人好言相勸唔聽,關係鬧到好畺,可以點? ...
捉二隻死蟻入去,
大大力鬧佢做咩買垃圾返來。

無錢無得買

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2018-9-13 08:43 PM 發表

買得開心,食得放心 就算啦! 開心d放鬆d係真係會健康長命d架。

當然除非冇錢要借錢買令計!
D錢想用來供養老人享福,點知佢用來供養賊匪,激死呀!

引用:
原帖由 87er 於 2018-9-13 08:50 PM 發表

捉二隻死蟻入去,
大大力鬧佢做咩買垃圾返來。
我唔明點解人地講既一定係真理。
就算我畀晒d報導話之前班人拉過告過,佢都好多藉口幫班賊解。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 艾美蕭 於 2018-9-13 10:21 PM 發表

無錢無得買
係囉結果只好關水喉,但唔覺得咁係解決問題,好怕佢會用自己方法去揾錢,呃得仲甘。

引用:
原帖由 siutg 於 2018-9-13 10:30 PM 發表

D錢想用來供養老人享福,點知佢用來供養賊匪,激死呀!
如果一個月 二三千 就由得佢啦⋯⋯ 佢有自己既興趣洗下錢, 其實人人都有自己想買既野的。

如果你連佢唯一興趣都唔比, 一定會 好大獲 架, 千其咪為少少錢咁做, 你未到老 係唔明白老人諗法的。

引用:

人始終怕死,佢自己賺自己老自己洗有咩問題?

除非你想佢留底比你

你得閒咪自己買晒嗰啲嘢返屋企,收返佢地錢,自己做埋宝药黨。😆😆😆😆😆😆

回覆 引用 TOP

條經係咁冇得勸

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2018-9-13 10:56 PM 發表

如果一個月 二三千 就由得佢啦⋯⋯ 佢有自己既興趣洗下錢, 其實人人都有自己想買既野的。

如果你連佢唯一興趣都唔比, 一定會 好大獲 架, 千其咪為少少錢咁做, 你未到老 係唔明白老人諗法的。 ...
要明知佢比人呃,都當佢係興趣,呢d境界好難做到喎

引用:
原帖由 哈囉肥肥弟弟 於 2018-9-13 11:08 PM 發表

人始終怕死,佢自己賺自己老自己洗有咩問題?

除非你想佢留底比你
其實之前d上海公安電騙已經中過一次,佢根本唔會有錢淨。今次最激氣係,我指出佢係中騙局,佢居然話唔關我事,都冇問我攞錢,咁我平時比緊乜?保護費定陰司紙?

引用:
原帖由 siutg 於 2018-9-14 01:18 AM 發表

其實之前d上海公安電騙已經中過一次,佢根本唔會有錢淨。今次最激氣係,我指出佢係中騙局,佢居然話唔關我事,都冇問我攞錢,咁我平時比緊乜?保護費定陰司紙? ...
同埋講真,邊個敢話自己0亂洗錢0不良嗜好,老人家擺得幾耐,可以負擔環境咪隻眼開隻眼閉

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。