註冊 登入

屋企長者不停中騙局,點算

本主題由 粵X 於 2018-11-2 09:46 PM 移動
吾好比$佢老人家 , 幫佢八達通增值等佢可以日常生活用

回覆 引用 TOP

買得開心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 艾美蕭 於 2018-9-13 10:21 PM 發表

無錢無得買
正確

回覆 引用 TOP

幫佢保管重要財物,免得被人呃咗

回覆 引用 TOP

多點關心,慢慢溝通

回覆 引用 TOP

有時陪陪長者晨運耍太極
長者會活得更健康

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2018-9-13 10:56 PM 發表

如果一個月 二三千 就由得佢啦⋯⋯ 佢有自己既興趣洗下錢, 其實人人都有自己想買既野的。

如果你連佢唯一興趣都唔比, 一定會 好大獲 架, 千其咪為少少錢咁做, 你未到老 係唔明白老人諗法的。 ...
最怕d產品食壞身體咋!

保健品涉虛假宣傳 本港品牌無限極被查 - 雅虎香港

https://yns.page.link/mY98k

長者都有自由
同樣佢可以覺得後生一年去n 次旅行係迷信,呃like

佢地用水洗面,你幾千蚊買化妝品係佢眼中你都係不停中騙局

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 朱樓瑾 於 2019-1-20 02:09 PM 發表

最怕d產品食壞身體咋!

保健品涉虛假宣傳 本港品牌無限極被查 - 雅虎香港
https://yns.page.link/mY98k
其實出街食魚生,三文魚.....
長者都可以覺得你受騙,點解明知有菌生都放落肚

一樣好多新聞講啦,咁你食唔食?

回覆 引用 TOP

買下野都算騙局??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siutg 於 2018-9-13 10:34 PM 發表

係囉結果只好關水喉,但唔覺得咁係解決問題,好怕佢會用自己方法去揾錢,呃得仲甘。
老人家有乜方法揾💲?後生D咪保安清潔囉,佢D💲有權自己用。大年纪咪你買比佢(盡量近佢心水的而又不太嘥💲)

只可以講句, 抵佢o地死, 有幾耐風流有幾耐折墮, 佢o地都賺o左o甘多, 俾o的騙徒呃番o甘o的有乜所謂?

香港班老o野有政府有社會支援, 就算俾人呃o西錢, 都有長生津醫療券任拎, 食到佢o地歸天都得! 香港o既老人家就算俾人呃o西錢, 根本就唔會窮到餓死, 係你班護老分子以為佢O地被人呃會好慘之嗎!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 家中笨拙的妹頭 於 2019-2-18 12:31 PM 發表

老人家有乜方法揾💲?後生D咪保安清潔囉,佢D💲有權自己用。大年纪咪你買比佢(盡量近佢心水的而又不太嘥💲)
一個月長生津成六千幾蚊? 搭車一程只係兩蚊, 仲有每年2000蚊醫療券, 點會唔夠食? 香港O甘多老人福利, 老人家一個月幾百蚊都夠駛啦!

回覆 引用 TOP

係未聽埋的傳銷講座中毒?

引用:
原帖由 bvb2020 於 2019-3-9 08:31 AM 發表

係未聽埋的傳銷講座中毒?
尤其係啲所謂"嚟自日本"嘅保健品公司, 不停響各區短租舖位搞嘅講座。

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。