註冊 登入

[奶粉] 羊奶好d定係牛奶好d?

羊奶好d定係牛奶好d? E-mail 此主題給朋友

我d奶水越黎越少, 想話買奶粉俾bb, 但係聽人講話羊奶好d, 又有d人話牛奶最好, 其實揀邊隻至啱?

回覆 引用 TOP

好難講邊隻好d喎,要睇bb飲完之後有咩反應

回覆 引用 TOP

多數聽人食牛奶,好少係羊奶,宜家俾緊阿B食A+, 正正常常

樓主個b有幾大先? 唔同age個需要都唔同喎

引用:
原帖由 winniechuuu 於 2018-9-13 02:41 PM 發表

我個個都係飲呢隻大,多人飲又易買

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GILgirl 於 2018-9-13 04:57 PM 發表

樓主個b有幾大先? 唔同age個需要都唔同喎
差唔多18個月大啦

引用:
原帖由 ice625 於 2018-9-15 09:03 AM 發表

差唔多18個月大啦
咁其實都可以俾bb試下唔同嘅奶粉
我個女歲幾時都飲過幾款,都試過有敏感,係飲左karixxme隻羊奶粉就冇再肚瀉,比較夾得到

羊奶,家庭醫生推薦,食咗濕疹少咗,腸胃都好咗!

引用:
原帖由 fatkanu 於 2018-9-15 03:45 PM 發表

羊奶,家庭醫生推薦,食咗濕疹少咗,腸胃都好咗!
如果腸胃敏感,我見多數都係飲親舒呢類低乳糖奶粉多

引用:
原帖由 winniechuuu 於 2018-9-13 02:41 PM 發表

大路品子最安全,有咩問題都有人處理先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 WallaceWo 於 2018-9-15 07:24 PM 發表

如果腸胃敏感,我見多數都係飲親舒呢類低乳糖奶粉多
但食低乳糖奶粉前都要先問問醫生意見呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yifongyi 於 2018-9-15 11:25 AM 發表

咁其實都可以俾bb試下唔同嘅奶粉
我個女歲幾時都飲過幾款,都試過有敏感,係飲左karixxme隻羊奶粉就冇再肚瀉,比較夾得到
我細女都係飲呢隻, 哥哥之前就飲另一隻, 相較之下的確係無咁易敏感同埋細女都大隻d

回覆 引用 TOP

最緊要夾得到BB

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。