註冊 登入

減肥血淚史~減肥醫生全記錄

減肥血淚史~減肥醫生全記錄 E-mail 此主題給朋友

琴日去左睇減肥醫生,雖然我之前都好反對食減藥,但當你肥到似一隻豬嘅時候,就顧一切去試下
如果副作用太勁,頂唔順我就會停止

ps,月頭由156減到150,快速減完,維持了在150

今日起身空肚磅150.4磅,琴晚在医生磅係149.8磅,佢寫左149

給她驚喜
引用:
原帖由 小米斯 於 2018-9-13 09:43 AM 發表

琴日去左睇減肥醫生,雖然我之前都好反對食減藥,但當你肥到似一隻豬嘅時候,就顧一切去試下

ps,月頭由156減到150,快速減完,維持了在150 ...
唔係好勁減左8磅咩?

引用:
原帖由 icetealady 於 2018-9-13 09:46 AM 發表

唔係好勁減左8磅咩?
一共減左6磅,停左1星期,呢1星期正常食飯,冇暴飲暴食,冇肥返

引用:
原帖由 小米斯 於 2018-9-13 09:47 AM 發表

減左7磅
甘做乜要俾錢睇減肥醫生?

引用:
原帖由 icetealady 於 2018-9-13 09:49 AM 發表

甘做乜要俾錢睇減肥醫生?
再強嘅毅力都敵過肚餓,我要借助減肥藥嘅功效,因食左唔會覺得肚餓,飽肚,食唔落野,事半功倍,我要keep住團火~~~

引用:
原帖由 小米斯 於 2018-9-13 09:52 AM 發表

再強嘅毅力都敵過肚餓,我要借助減肥藥嘅功效,因食左唔會覺得肚餓,飽肚,食唔落野,事半功倍,我要keep住團火~~~
即係用:極端節食+減肥藥抑壓食慾?

引用:
原帖由 涼涼愛胃胃 於 2018-9-13 09:59 AM 發表

即係用:極端節食+減肥藥抑壓食慾?
涼涼又花生

引用:
原帖由 小米斯 於 2018-9-13 09:43 AM 發表

ps,月頭由156減到150,快速減完,維持了在150

...
係咪長沙灣果個醫生,勁多副作用,心跳,手震,暴躁,情緒低落,口臭,失眠,我食左好似1星期頂唔順停左
祝你好運

奉獻樓主,你所用嘅方法我以前試過晒,最後都係均衡飲食十運動減肥成功
我之前食左10幾年大陸減肥藥,食果時咪瘦,停左肥到隻豬咁
請樓主三思

引用:
原帖由 小米斯 於 2018-9-13 09:52 AM 發表

你唔洗揍b, 点解唔認真做下運動減??  
網上大把片可以在家運動喎!!
瘦得嚟又黄又乾又殘,仲有乜意思!!!!!

引用:
原帖由 某1個 於 2018-9-13 10:27 AM 發表 

你唔洗揍b, 点解唔認真做下運動減??
網上大把片可以在家運動喎!!
瘦得嚟又黄又乾又殘,仲有乜意思!!!!!
我有試過,個口一食开就要食食食,做左運动都無效,辛苦又冇效果
PS我要凑BB,只係唔使做家務,我經常帶BB落公园玩,同去supermarket買野

引用:
原帖由 青雲嬌女 於 2018-9-13 10:20 AM 發表

奉獻樓主,你所用嘅方法我以前試過晒,最後都係均衡飲食十運動減肥成功
我之前食左10幾年大陸減肥藥,食果時咪瘦,停左肥到隻豬咁
請樓主三思
營養師,我跟過,有1間講明唔使做運動,係師叫我要做的,佢綱上評論好好,好多人都減到,結果我join左,佢D特別小嘅特别餐連續3日,早上只食3隻蛋白十脱脂奶,餓屎左我,仲要連續3日,加上星期六日要出去食,結果瘦得幾磅,連C都放棄左我,叫我唔好浪費錢
呢間D營養師好好有鼓勵我,食特別小嘅特别餐真係餓著瘦,有效果嘅,但我都會頭暈,手凍,特别想食野,都怪自已意志力不夠,到星期六日外出食飯,忍唔住好似前世未食過野咁,果種渴望,食飽為止,結果浪費時間又浪費金錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 RReenn 於 2018-9-13 10:04 AM 發表

涼涼又花生
佢第一個絕食post 我都無厚多士
見樓主用「毅力」去絕食+食減肥藥
咪留言問下係咪囉

引用:
原帖由 涼涼愛胃胃 於 2018-9-13 10:42 AM 發表

咪留言問下係咪囉
其實我都想多士今次咁破費嘅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 涼涼愛胃胃 於 2018-9-13 10:42 AM 發表

咪留言問下係咪囉
涼涼我有睇開你,係在尼度10年,我一上黎就會去你度睇睇

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。