註冊 登入

我又買Chanel + Shiseido

我又買Chanel + Shiseido E-mail 此主題給朋友

又去Chanel 修眉,redeem買新出cushion
我話買Base,個artist竟然叫用埋本身有既先買,好services到,仲送左3個試用裝俾我。

走時見到shiseido promote,新系列有3種吾同texture lip stick
Lip Balm, Gel Lipstick, Matte
每隻都試過上咀,好好服務
Matte完全吾乾仲幾持久👍🏻
結果每樣買一支,又有gift送

引用:
原帖由 ysankwani 於 2018-9-9 10:29 PM 發表

我話買Base,個artist竟然叫用埋本身有既先買,好services到,仲送左3個試用裝俾我。

走時見到shiseido promote,新系列有3種吾同texture lip stick
Lip Balm, Gel Lipstick, Matte
每隻都試過上咀,好好服務
Matte完全吾乾仲幾持久👍🏻
結果每樣 ...
補充下, 之前係IFC Chanel試過個cushion, 個BA用即棄sponge好大加咁捽我塊面, 話抺走啲胭脂, 真係好痴線囉!
個cushion幾好, 啲服務咁, 真係試得好吾開心!

引用:
原帖由 ysankwani 於 2018-9-10 10:19 發表

補充下, 之前係IFC Chanel試過個cushion, 個BA用即棄sponge好大加咁捽我塊面, 話抺走啲胭脂, 真係好痴線囉!
個cushion幾好, 啲服務咁, 真係試得好吾開心! ...
乾捽塊面一定好痛!個BA係咪玩野呀? 連拎少少落妝水都懶??
同埋我想講, 一定要抹走本身粉底, 重新上妝先可以試到支粉或CUSHION岩唔岩用。。。

引用:
原帖由 samstan2012 於 2018-9-10 12:12 PM 發表

乾捽塊面一定好痛!個BA係咪玩野呀? 連拎少少落妝水都懶??
同埋我想講, 一定要抹走本身粉底, 重新上妝先可以試到支粉或CUSHION岩唔岩用。。。
我當時都好嬲呀!咪叫停佢囉!

回覆 引用 TOP

等你REPORT呀, 我記得我皮膚同你差不多

引用:
原帖由 samstan2012 於 2018-9-10 12:31 PM 發表

等你REPORT呀, 我記得我皮膚同你差不多
今日都仲用緊雪花秀cushion[我主要出入冷房]
明天應該開始用

Chanel 修眉幾錢?
修得好唔好?

引用:
原帖由 kforkarg 於 2018-9-10 01:09 PM 發表

Chanel 修眉幾錢?
修得好唔好?
單次$160, 有HSBC Primer可以Redeem
服務好, 修得好....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ysankwani 於 2018-9-9 10:29 PM 發表

Shiseido lip手背試色,下圖係gel lipstick

引用:
原帖由 ysankwani 於 2018-9-10 12:50 發表

今日都仲用緊雪花秀cushion[我主要出入冷房]
明天應該開始用
雪花秀真係OK嗎係HK用?
SIS有無試過LANEIGE亮白CUSHION? 見佢唔算貴想試試, 聽講話係保濕型
CDP同TF CUSHION已滅火。

Tom Ford cushion咁差?我見隔離po有人讚,等我考慮下盲買GA紅盒定Tom Ford先

引用:
原帖由 ysankwani 於 2018-9-10 02:00 PM 發表

Shiseido lip手背試色,下圖係gel lipstick
226號色好靚呀我睇啱慕斯胭脂同新化妝掃 唇膏考慮一下先

引用:

請問你去邊間Chanel 修眉?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海倫2013 於 2018-9-10 14:44 發表

Tom Ford cushion咁差?我見隔離po有人讚,等我考慮下盲買GA紅盒定Tom Ford先
我係唔同地方(外國&HK)都見到有人話TF好有面具FEEL (因為佢有遮瑕力) ; 同埋唔太持久。
咁我就滅火了。

相對地好似GA紅盒比較多人讚。。。。 特別係佢的粉撲

引用:
原帖由 samstan2012 於 2018-9-10 02:37 PM 發表

雪花秀真係OK嗎係HK用?
SIS有無試過LANEIGE亮白CUSHION? 見佢唔算貴想試試, 聽講話係保濕型
CDP同TF CUSHION已滅火。
雪花秀係OK架, 不過一定吾可以外出, 必溶
我會薄上, 加碎粉, 真係KEEP到半日, 再補小小胭脂同碎粉....

回覆 引用 TOP

35 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。