註冊 登入

就黎30 都仲未過拖,點算? = =

就黎30 都仲未過拖,點算? = = E-mail 此主題給朋友

仲有幾年就30歲了,男,中學,大專到大學到出黎做野都係男人世界。
以前有返開教會(好傳統,男女分得好開,所以唔會識到女仔)。

由於遲左入大學,又遲出黎做野(26歲先開始返長工),大專大學時期掛住讀書(GPA爆4),完全冇去上莊識女,錯過左好多機會,後尾發覺原來出黎做野好難識到異性朋友,識到都難做朋友,男女朋友就難上加難。

惟有搵返以前D中學同學小學同學什至用交友apps識,約過幾個出去單獨食過飯,唔係對方唔岩我,就我唔岩對方,加上經驗少搞咗好多蝦碌野出黎。而家發覺自己既同學network都用盡哂(好多都結婚生仔)。再咁落去我就黎30歲都拍唔到拖,以前從來都冇諗過果個人會係自己 自己仲係處,唔想好像其他人咁走去叫雞 當然我唔係話拍拖只為sex,拍拖都係感情需要多D。

有冇人可以獻計點樣識到個合適自己既女仔?我咩方法都用哂咁濟,除左街上搭訕,落club/bar 識,speed dating 哩D 未試過(唔敢做,同唔想咁做),其它諸如用交友apps, 舊同學朋友network,參加興趣班(讀過俄文)都試過哂

你個人膠際出現嚴重問題

回覆 引用 TOP

轉教會

你都用咗好多方法…都好難架啝…

只有「阿花」先可以救到你  

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 勁蠢人一名 於 2018-8-10 05:46 PM 發表

你都用咗好多方法…都好難架啝…
所以先上黎問

引用:
原帖由 崖上勇敢的樹根 於 2018-8-10 06:13 PM 發表

所以先上黎問
俄文班多唔多後生女?

有沒有諗過自己問題?

北望神州

引用:
原帖由 崖上勇敢的樹根 於 2018-8-10 05:28 PM 發表

仲有幾年就30歲了,男,中學,大專到大學到出黎做野都係男人世界。

由於遲左入大學,又遲出黎做野(26歲先開始返長工),大專大學時期掛住讀書(GPA爆4),完全冇去上莊識女,錯過左好多機會,後尾發覺原來出黎做野好難識到異性朋友,識到都難做朋友,男女朋友就難上加難。

惟有搵返以前D中學同學小學同學什至用交友apps識,約過幾個出 ...
男人30歲都大把時間啦!40歲keep得好都大把女仔飛埋嚟啦!
可能你嘅另一半未長大到適合戀愛嘅年齡,所以30歲都未拍拖啫。如果你人際關係無問題,都係緣份未到。<<<<<咁諗會開心啲,心急都無用

引用:
原帖由 崖上勇敢的樹根 於 2018-8-10 05:28 PM 發表

惟有搵返以前D中學同學小學同學什至用交友apps識,約過幾個出 ...
兩樣
一係比五十萬我。。我幫你一年內識到女仔。。
一係努力多廿年。。廿年後你事業有成。。自然有機會識到女。。

回覆 引用 TOP

外表可以嗎?特別係身高

我,女生,28,好老實講,我唔介意男生細自己1-2年,但是如果男生矮過175要考慮一下,矮過170真係接受不到,最好175-180啦!

身型就中等身材⋯
正常樣

如果外表唔得,好難想深入了解⋯

引用:

你想法好正確, 唔好去叫雞,
無得勉強的, 個天整定你係基,
你就點都唔會有女人架喇,
裝真基情啦, 去彌補番你過往的空白啦

無腦死豬西先睇爛果日報
孤獨終老

我2米1 能接受嗎?

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。